Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Projecten in Groningen in aanmerking voor EQUAL subsidie

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 22november 2001 Persbericht nr.246

Projecten Provincie Groningen in aanmerking voor EQUAL subsidie

Het Ministerie van SZW heeft een vijftal projectvoorstellen goedgekeurd die voor de eerste fase van een EQUAL-subsidie in aanmerking komen. In totaal gaat het om een aanvraag van EUR 6.562.995 (NLG 14.462.937).

EQUAL is een programma van de Europese Unie om experimenten uit te voeren voor meer en betere banen en voor het garanderen van toegang tot die banen voor iedereen. De EQUAL projecten worden in samenwerking met partners uit de Europese landen, die aan het programma deelnemen, uitgevoerd. EQUAL wordt gefinancierd met middelen uit het Europees Sociaal Fonds. Als cofinanciering heeft de Provincie Groningen voor de projecten een bedrag van EUR 755.376 (NLG 1.664.630) gereserveerd.

In de eerste fase worden de nationale en internationale samenwerkingspartnerschappen opgericht. Deze werken het projectprogramma op nationaal en internationaal niveau verder uit. Om voor de tweede fase in aanmerking te komen zullen de projecten nog een beoordeling door het Ministerie van SZW krijgen.

Samenwerking in Groningen
De Provincie Groningen heeft in de EQUAL projecten partnerschappen met onder andere de gemeente Groningen, het Regionaal Arbeidsmarkt Platform, bedrijfsleven, en uitkerende instanties zoals het GAK.

Toegekende projecten

Medina
Het project Medina richt een multicultureel winkelcentrum, door en voornamelijk voor, allochtone vrouwen op. In dit centrum zal tevens de mogelijkheid worden geboden om cursussen te volgen of een expositie te houden. In totaal nemen 50 allochtone vrouwen deel.

Operatie Pelios
In dit project wordt een groep van 100 bedrijven en met een doelgroep van ongeveer 100 arbeidsgehandicapten nagegaan welke reintegratiestrategie (PROHEF- en Zelfzoekmodel) het meest succesvol is.

Peoplemanagement voor ICT
Dit project organiseert een aantal korte cursussen voor personeels- en human resource managers met als doel ideeën voor vernieuwingen voor het human resource management beleid te leveren.

Zijspan
Dit project legt de combinatie met arbeid en zorg. Er wordt bijvoorbeeld directe acquisitie naar duobanen verricht. Tevens wordt een pilot-project opgestart waar groepen gericht geschoold worden naar een duobaan in de ICT.

Back to work
Dit project is opgezet voor verschillende groepen van asielzoekers, te weten de lager en middelbaar opgeleiden, de hoger opgeleiden en de groep getraumatiseerde asielzoekers. Het doel van 'back to work' is driedelig:

* door middel van sociale activering, opleiding en arbeidsinpassing; zelfstandigheid, kennisbehoud maatschappelijke integratie en acceptatie te bevorderen.

* Niet toegelaten asielzoekers beter toe te rusten en voor te bereiden op doormigratie dan wel terugkeer naar het land van herkomst.

* Het opzetten van een blijvende infrastructuur in de provincie Groningen met betrekking tot verschillende
opleidingsmogelijkheden, betaald werk en vrijwilligerswerk.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Nicolette Boelens, afdeling Bestuurscontacten, (050) 316 46 26 of (06) 150 68 121.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie