Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prinses Margriet opent woonzorgappartementencomplex Heerlen

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

22/11/01 Prinses Margriet opent woonzorgappartementencomplex te Heerlen

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden verricht op donderdag 22 november 2001 de officiële opening van het woonzorgappartementencomplex Parc Imstenrade te Heerlen. Het complex bestaat uit 184 appartementen met zorgvoorzieningen naar wens en een kraamzorghotel.

Parc Imstenrade is gehuisvest op het terrein -en voor een belangrijk deel in de gebouwen- van de voormalige vroedvrouwenschool. Het complex is een rijksmonument en omvatte een woonhuis annex kantoren en kamers van religieuzen, de kliniek met de verpleegzalen, de oorspronkelijke directeursvilla en een kapel. In het zeventig jarig bestaan van de school zijn er ruim 80.000 kinderen ter wereld gekomen. Nadat de vroedvrouwenschool werd verplaatst naar Kerkrade, is het complex gerestaureerd en gerenoveerd en heeft het een woon- en zorgfunctie gekregen. Vorig jaar zijn 184 appartementen gerealiseerd in en rond de oorspronkelijke historische bebouwing. Daarin is ook ruimte geboden aan algemene voorzieningen voor het complex zoals een ontmoetingsruimte, een restaurant, een winkel, een kapsalon, fysiotherapieruimten, een servicecorner en een care office. De oorspronkelijke directeursvilla op het complex is gerestaureerd, verbouwd en herbestemd tot een kraamzorghotel. In de Ooievaarsvilla kunnen aanstaande moeders in huiselijke sfeer bevallen en/of hun kraamtijd doorbrengen.
Het laatste onderdeel van het renovatietraject is de restauratie van de kapel. Deze zal weer worden benut voor de eredienst en andere bijeenkomsten. Het gehele complex ligt op een terrein van 13 hectare dat tevens een beschermd hellingbos omvat van 6,5 hectare.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie