Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Feestelijke ondertekening contract leerlingenvervoer Breda

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

22-11-2001

Feestelijke ondertekening contract leerlingenvervoer

Wethouder J. de Werd van Onderwijs ondertekent vanmiddag om 16.30 uur in de raadszaal van het Bredase stadhuis op de Grote Markt het contract met leerlingenvervoerder Connexxion. Daarin staan de afspraken vermeld die de gemeente Breda met het vervoersbedrijf heeft gemaakt over het leerlingen-, zwem- en gymnastiekvervoer.

In het contract zijn bijvoorbeeld de kosten van het totale vervoer geregeld, de opstapplaatsen, de aankomst- en vertrektijden bij school en de routes die moeten worden gereden. Ook is bepaald dat deelname aan het vervoer uitsluitend kan plaatsvinden als de leerling in het bezit is van een vervoerspas en dat niemand in de busjes mag roken. Voorafgaand aan de ondertekening rijdt wethouder De Werd vanaf 15.00 uur een stuk van de route mee in een van de taxibusjes die voor het leerlingenvervoer wordt ingezet. Nadat de kinderen zijn opgehaald, gaat dit busje voor deze keer door naar de Grote Markt waar om 16.00 uur een groep andere scholieren, Connexxion-adjunctdirecteur F. Jansen en een erehaag van nog negen andere taxibusjes het gezelschap voor het gemeentehuis staat op te wachten. De kinderen delen verder mee in de feestvreugde en krijgen een cadeautje en wat lekkers. Wethouder de Werd en adjunctdirecteur Jansen ondertekenen vervolgens onder toeziend oog van de kinderen in de Raadszaal het contract. Daarna worden alle kinderen weer naar huis gebracht.

Connexxion verzorgt dagelijks met 70 taxibusjes het vervoer van 1000 kinderen. Er rijden ook negen grotere schoolbussen die scholieren naar het speciaal (basis)onderwijs vervoeren. De ouders van de kinderen die vandaag een ommetje naar de Grote Markt maken, zijn vooraf per brief geïnformeerd.

Breda, 22 november 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie