Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder de Haan Leeuwarden legt functie neer

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leeuwarden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leeuwarden

Zuiderburen banner Verhuisformulier

Wethouder de Haan legt functie neer

Wethouder de Haan Wethouder Hermien de Haan-Laagland heeft op maandag 19 november jl. besloten om met onmiddelijke ingang haar portefeuille neer te leggen. Dit omdat zij vindt dat er onvoldoende politiek draagvlak voor haar functioneren bestaat. In een eerste reactie reageerde waarnemend burgemeester mevrouw M. de Boer: 'Bijzonder spijtig dat Leeuwarden een goede en capabele wethouder verliest'. Wethouder de Haan is zeven jaar wethouder geweest in de gemeente Leeuwarden.

Verklaring wethouder De Haan-Laagland

Reactie van burgemeester op aftreden wethouder De Haan

Belastingrapporten openbaar gemaakt

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 16 november besloten een aantal notas en stukken rond de belastingen van de gemeente Leeuwarden openbaar te maken. Ook de (interne) notitie van Monsma & partners is naar buiten gebracht. Het college zal op 28 november een toelichting geven aan de raadsadviescommissie Bestuur en Middelen. Deze vergadering wordt gehouden in het bedrijfsrestaurant van het Stadskantoor en begint om 19.30 uur. (zaal open 19.15 uur). Voor vragen kunt u bellen met het informatienummer Belastingen telnr. 058 - 233 88 18.

Voor alle rapporten zie --->>> Belastingrapporten

Actueel


* Herdenking 50 jaar Kneppelfreed
* Nieuwbouw Sint Paulusschool en tijdelijke huisvesting
* Digitaal trapveld Vrijheidswijk wint Trapveld Trofee
* Eerdere nieuwsberichten gemeente Leeuwarden
Vaste rubrieken


* Werken aan de weg

* De kennisgevingen van week 46
* De b. en w.-besluiten van deze week
* De agenda's van vergaderingen van gemeenteraad en adviescommissies
Lezing oer Kneppelfreed op 28/11: Gesach en protest yn Ljouwert begjin jierren 50

Kneppelfreed Histoarikus en plysjefoarljochter Peter Boomsma fertelt (yn it Frysk) mei behelp fan dia's en lûdsfragminten oer it barren by it Paleis fan Justysje op 16 novimber 1951. Lês fierder --->>>

Sinterklaas aangekomen in Leeuwarden!

Sinterklaas + burgemeester De Boer Afgelopen zaterdag zette Sinterklaas opnieuw voet aan wal in Leeuwarden. Opgewacht door een menigte kinderen en ouders ging de goedheiligman in de Prinsentuin aan land. Daar overhandigde waarnemend burgemeester mevrouw De Boer hem een bijzonder praktisch cadeau: een sleutel die op alle deuren van de gemeente Leeuwarden past! Dat deze gift goed in de smaak viel spreekt voor zich. Hierna toog Sinterklaas samen met zijn pieten naar de binnenstad waar hij verwelkomd werd door duizenden jonge en oude kinderen. Vele verlanglijstjes, tekeningen, wortels en pepernoten later ging de Sint terug naar zijn stoomboot om zich voor te bereiden op de komende weken. Nou maar hopen dat de sleutel op alle deuren past.

Proef FEC citybus verlengd

Fec pendelbus Het college stelt de raad voor om de proef met de FEC citybus te verlengen tot 1 januari 2003. Deze proef loopt op 1 januari 2002 ten einde. De (gratis) pendelbus rijdt op zaterdagen van 11.00 uur tot 18.00 uur om de 10 minuten tussen het parkeerterrein achter het FEC en de binnenstad. Doel van de Pendel is om de parkeerdruk in het centrum te verminderen. Dit door mensen aan de rand van de stad gratis te laten parkeren. En vervolgens gratis met de bus naar het centrum te vervoeren.

De bezoekerscijfers zijn dusdanig positief dat het voor de hand ligt de proef voor de tweede keer te verlengen. Dit vooruitlopend op een besluit over het al dan niet structureel inpassen van dit initiatief in het openbaar vervoersaanbod van Leeuwarden. Dat de pendelbus goed aanslaat bij het winkelend publiek blijkt uit tellingen van het aantal passagiers dat er gebruik van maakt. In de laatste periode was dit een gemiddeld aantal van 713 passagiers per zaterdag. De telling vanuit de eerste periode gaf een gemiddelde van 485 passagiers per zaterdag.

Wij hopen dat u de informatie aantreft die u zoekt. U kunt ons vanaf deze site ook een e-mail sturen met uw vraag of reactie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie