Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Levensverhalen Rotterdammers op posters en zuilen

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

College Hoofdaannemer idee Kleurenpalet
Levensverhalen Rotterdammers op posters en zuilen

Het College van burgemeester en Wethouders heeft gisteren één van de ideeën van het Kleurenpalet gekocht tijdens de 'Veiling van ideeën voor een Veelkleurige Stad' in het Vendu Notarishuis. Het gaat om een idee waarbij de levensverhalen van Rotterdammers uit allerlei verschillende culturen zichtbaar worden gemaakt in de stad via posters en zuilen. Namens het College was wethouder Herman Meijer aanwezig om op ideeën te bieden. "Het aantrekkelijke van dit idee is dat we er zelf als College aan kunnen meewerken door mensen uit ons eigen netwerk zoeken voor op de posters," aldus Meijer.

Het Kleurenpalet is een denktank van Rotterdamse burgers. Op initiatief van het Collegeprogramma Veelkleurige Stad bedenken zij elk jaar ideeën die de dynamiek van de multiculturele stad tastbaar maken. Elk jaar worden de ideeën geveild. De 'koper' die de beste vooruitzichten biedt op uitvoering van het idee mag zich hoofdaannemer noemen.

Een van de meest opvallende ideeën op de veiling was 'Kunst aan de Maasboulevard', een voorstel voor een kunstwerk dat 'de slavernij als gemeenschappelijke geschiedenis symboliseert en tegelijkertijd de gemeenschappelijke toekomst kenmerkt. 'Het idee werd gekocht door het Centrum voor Beeldende Kunst. Het Havenbedrijf en het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam kochten het idee om een ambulante markt te ontwikkelen, naar analogie van de ''Zwarte markt in Beverwijk', aldus een vertegenwoordiger van het Havenbedrijf. En Stichting Dunya mag zich nu de trotse eigenaar noemen van de 'Wijktalentenjacht': wekelijks een uurtje op de Rotterdamse buis om de talenten die zich overal in Rotterdamse wijken manifesteren een podium te bieden.

Het was voorlopig de laatste 'Veiling van ideeën voor een Veelkleurige Stad'. Of er een volgend Kleurenpalet komt is nog niet bekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie