Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV Horecabond weer in actie bij Brasserie Groningen

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV HORECABOND

FNV Horecabond weer in actie bij de Brasserie te Groningen

De FNV Horecabond voert 22 en 23 november actie in het eetcafé 'De Brasserie' in de Poelestraat te Groningen om druk te zetten op het ultimatum aan de pachter, Copa Beheer Groningen BV. Deze moet zo'n fl. 25.000,- aan loonachterstand betalen voor dinsdag 27 november, 15.00 uur. Vanavond om 18 uur, morgenmiddag om 13 uur en morgenavond om 18 uur ontvangen de bezoekers van actievoerders van de FNV Horecabond een pamflet over wat er speelt.

De afgelopen periode is 'De Brasserie' van het 'Kooistra-concern' overgenomen door verschillende pachters. Met de verschillende overnames is een loonachterstand van zo'n fl. 50.000,- aan het personeel opgebouwd. De loonachterstand betreft loon, vakantiegeld en overuren. Elke pachter beloofde de uitstaande (wettelijk verplichte overgenomen) schulden te voldoen aan het personeel. Er gebeurde maar steeds niets. Beloftes werden gedaan en verbroken. Copa Beheer Groningen BV, de nieuwe pachter, had voorgenomen de betaling in twee termijnen voldoen. De tweede termijn is 21 november niet voldaan. Copa Beheer zegt nu niet te kunnen betalen en geeft aan dat het personeel voor de zoveelste keer moet wachten, nu weer tot 15 december 2001. Na overleg met leden en het personeel is een ultimatum gesteld aan Copa Beheer om voor dinsdagmiddag tot betaling over te gaan. Om de eis kracht bij te zetten wordt donderdag en vrijdag publieksvriendelijk actie gevoerd.

Indien Copa Beheer Groningen zich opnieuw aan zijn verplichtingen onttrekt, dan kiest de FNV Horecabond een andere vorm van actie om de werkgever alsnog te dwingen tot betaling.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie