Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarlijkse Hannie Schaftherdenking in Haarlem

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000


Jaarlijkse Hannie Schaftherdenking

Komende zondagmiddag 25 november vindt in Haarlem de nationale Hannie Schaftherdenking plaats. Hannie Schaft was een vooraanstaand verzetsstrijder uit Haarlem. Zij werd op 17 april 1945 door de Duitse bezetter gefusilleerd in de duinen bij Bloemendaal. Op 27 november 1945 werd zij herbegraven op de Erebegraafplaats te Overveen. De herdenking is een initiatief van de Stichting Nationale Herdenking Hannie Schaft, die onder meer wordt gedragen door de gemeente Haarlem, de Nederlandse Vrouwenbeweging, de bond van Oud Illegale Werkers en de FNV-vrouwenbond.

De Hannie Schaftherdenking wordt om 13.00 uur geopend door een toespraak van medeverzetsstrijder Truus Menger-Oversteegen in de Paduakerk aan de Nieuwe Groenmarkt 12. Vervolgens is er muziek van Maarten Peters, die op de piano wordt begeleid door Ruud de Groot. Daarna volgt rond 13.45 uur een stille tocht naar het Hannie Schaftmonument in het Kenaupark. Om 14.00 uur is de kranslegging bij het monument. Wethouder Paul Moltmaker legt namens het gemeentebestuur een krans bij het monument.

Meer weten?

Wie meer wil weten over de achtergrond van 'het meisje met het rode haar' kan veel informatie vinden op de Hannie Schaftwebsite, www.hannieschaft.nl Voor meer informatie over de herdenking van komende zondag kan contact worden opgenomen met mevrouw G. Plekker-van Sante, secretaris van de Stichting Nationale Hannie Schaftherdenking, telefoon: 075 - 616 33 79.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie