Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder Amsterdam ontbijt met leerlingen groep 8

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


---
|
Opening onderwijsweek: wethouder ontbijt met leerlingen groep 8

Opening onderwijsweek: wethouder ontbijt met leerlingen groep 8

Maandagochtend 19 november wordt met een ontbijt op basisschool Mobiel in Amsterdam-Zuidoost het startschot gegeven voor de Onderwijsweek. Wethouder Jaap van der Aa van Onderwijs ontbijt dan met leerlingen van groep 8, de leerkrachten en de ouders. Daar overhandigt hij de voorlichtingsbrochure Kiezen na de basisschool 2001-2003 en de Z-card schoolkeuze. Ook praat hij met ouders, leerkrachten en leerlingen over de overstap naar het voortgezet onderwijs.

De brochure Kiezen na de basisschool wordt uitgegeven door de Atlas Onderwijs Adviesgroep in opdracht van het project Naar Betere Resultaten van de gemeente Amsterdam en helpt ouders van leerlingen uit groep 8 van de basisschool bij de keuze voor het vervolgonderwijs.

In het boekje wordt de overstapprocedure van primair naar voortgezet onderwijs toegelicht. De belangrijkste momenten van de overstap worden voor de ouders op een rij gezet. In het kort wordt het huidige onderwijsstelsel in het voortgezet onderwijs beschreven. Daarnaast bevat het boekje een compleet overzicht van de scholen voor voortgezet onderwijs in Amsterdam. Elke school presenteert zich en maakt kenbaar op welke data zij de informatiedagen organiseert, welke toelatingscriteria zij hanteert, welke extra voorzieningen de school heeft en wat de kosten voor de ouders zullen zijn. De Z-card schoolkeuze is een kleine flyer voor ouders, met korte informatie over voortgezet onderwijsscholen, open dagen en belangrijke data van de overstap.
Beide wordt eind november via de scholen verspreid aan de ouders van de leerlingen van groep 8.

Onder het motto 'mooier, beter, leuker' organiseert de gemeente Amsterdam dit jaar voor het eerst de Onderwijsweek. Van woensdag 21 t/m vrijdag 23 november zijn er door de hele stad bijeenkomsten waar mensen uit het onderwijs ideeën uitwisselen en vernieuwende voorbeelden presenteren, want het Amsterdamse onderwijs is volop in ontwikkeling. De Onderwijsweek sluit op vrijdag 23 november af met de Nacht van het Onderwijs.

Lisa Neves Gonçalves


---


-

© gemeente Amsterdam - 22-11-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie