Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 23-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 23-11-2001
3e persbericht van vrijdag 23 november 2001

Berichten uit de regio

Senioren en veiligheid, ook in urotijd!

(kans oplichting bij komst van de uro.)

Op 1 januari 2002 rollen de eerste uromunten over de toonbank en komen er urobankbiljetten uit de geldautomaat. Vóór deze datum wordt er geen urogeld uitgegeven. Momenteel zijn er gevallen bekend waarin binnen Nederland ouderen zijn opgelicht met een verhaal over de invoering van de uro.

De politie Brabant Zuid Oost waarschuwt op voorhand voor oplichtingpraktijken waarbij handig wordt ingespeeld op de invoering van de uro. De introductie komt dichterbij en oplichters grijpen de kans om geld te stelen van vooral oudere mensen. Hóewel in deze regio nog geen aangiften zijn binnengekomen wil de politie mensen vragen alert te zijn. Ook zijn er folders verkrijgbaar die tips bevatten om oplichting te voorkomen.

Al eerder waarschuwde de Nederlandse Vereniging van Banken tegen dergelijke praktijken. Er zijn reeds een aantal gevallen bekend van oplichting waarbij mensen met een brief op nagemaakt briefpapier van een bank gevraagd werd om de pincode en pinpas bekend te maken zodat de bank kon zorgen dat de pas voor de uro geschikt kon worden gemaakt. Ook zijn er gevallen bekend waarbij mensen bezoek aan de deur kregen van van vertrouwd uitziende mensen die een verhaal over de omwisseling van de Euro hadden. De slachtoffers raakten er uiteindelijk van overtuigd dat het verhaal juist was en gaven hun pinpas en pincode af met als gevolg dat al hun geld van de bank werd gehaald. Oplichters kiezen hun slachtoffers met name onder de toch wat meer kwetsbare groep van ouderen. Banken hebben verklaard nooit om een pinpas en pincode te zullen vragen. Bóvendien zijn alle pinpassen ook geschikt voor het pinnen van uros bankbiljetten en hoeven niet te worden gewijzigd.

Nog enkele tips: Wissel geld alleen om bij bank of postkantoor. Een bankmedewerker komt NIET bij U aan de deur. Er in verband met de overgang naar uros niet naar uw pinpas of pincode gevraagd. Uw pas hoeft voor het opnemen van uros niet te worden verandert. Doe de deur niet open als U het niet vertrouwd en vraag naar een legitimatiebewijs. Hebt u hulp nodig, neem dan zelf contact op met uw bank.

Deurne: Aanrijding met gewonde
Op de Griendtsveenseweg is vanmiddag omstreeks 15.50 uur een 52-jarige snorfietser uit Deurne gewond geraakt. De man reed op een snorfiets achter een vrachtauto met oplegger en reed, door tot nu toe onbekende oorzaak, tegen een rechts van de weg staande boom aan waarbij zijn snorfiets onder de vrachtwagen schoof. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis en direct geopereerd. Verhoor van de getuigen en nader technisch onderzoek zal uit moeten wijzen wat de juiste toedracht is geweest.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie