Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Functional food' verkleint risico op hart- en vaatziekten

Datum nieuwsfeit: 23-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Universiteit Maastricht
Persbericht
21 november 2001
076

Promotie 23 november van Jogchum Plat
Eén keer per dag 'functional food' verkleint risico op hart- en vaatziekten

Mensen die het risico op hart- en vaatziekten willen verkleinen kunnen door het eten van één maaltijd per dag waarin een met een plantaardige stanolesters verrijkt voedingsmiddel is opgenomen, het percentage 'slecht' LDL cholesterol in hun lichaam verlagen met 10-14%. Deze verlaging kan al worden bereikt bij een dagelijkse consumptie van 2.0 tot 2.5 gram stanolesters wat overeenkomt met bijvoorbeeld 25 tot 30 gram margarine (goed voor ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen




reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie