Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HCC Dagen 2001 brengen duidelijkheid voor computerconsument

Datum nieuwsfeit: 23-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

HCC
www.hcc.nl

HCC Dagen 2001, duidelijkheid voor de computerconsument.

Utrecht, vrijdag 16 november 2001 - De HCC Dagen, het evenement op computergebied, staat weer voor de deur. Op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 november 2001 staat de Jaarbeurs vol met verkoop, informatie, demonstraties en entertainment. Ook dit jaar wordt er weer aan diverse actuele onderwerpen ruim aandacht besteed.

HCC, de vereniging van computergebruikers.
Ontwikkelingen op computergebied gaan zo snel dat ze nauwelijks bij te houden zijn. Voor zowel beginners als gevorderden, filtert en vertaalt HCC computerontwikkelingen naar relevante en voordelige diensten en producten. HCC is de grootste vereniging van computergebruikers ter wereld en wil dat ook in de toekomst laten merken. HCC ontwikkelt zich steeds meer als een vereniging op maat met aandacht voor alle computergebruikers. De vereniging van computergebruikers groeit nog steeds gestaag, en nu, vierentwintig jaar na de oprichting heeft HCC 160.000 leden.

De HCC Dagen, één van de succesvolle activiteiten van HCC. Met dit jaar onder andere aandacht voor;

Best of Benelux
Dit jaar zal er in hal 8 een gaming-arena te bewonderen zijn waar de finales van verschillende games worden gespeeld onder de titel Best of Benelux. Veel gamers hebben nationale en internationale naam en faam behaald door het spelen op internet en bij LAN-parties. Er was tot nu toe nog geen graadmeter om de gaming skills te vergelijken. Met Best of Benelux komt daar nu verandering in. Een groots gaming toernooi voor de gehele Benelux met dagelijks een tweetal zinderende finales tijdens de HCC Dagen 2001.

Kijk voor het spelschema en de finalisten op
www.gameparty.net/bestof/.
De games die gespeeld gaan worden zijn; Quake 3 1on1, Quake 3 TeamDM , Unreal Tournament CTFl Counter-Strike , Age of Empire en Fifa 2001.

Digiworld
De opmars van digitale-fotografie- en digitale-video-producten is niet meer te stuiten. De techniek heeft er voor gezorgd dat alles nog gebruiksvriendelijker is geworden, dichter bij de consument staat en dat de mogelijkheden bijna onbeperkt zijn. Dit geldt zowel voor particulier, als voor zakelijk gebruik. Dit jaar is er speciale aandacht voor digitale fotografie, video en beeldbewerking. Hier vindt men een uitgebreid assortiment camera's, scanners, printers etc. Daarnaast treft u ook een uitgebreide keuze aan in accessoires zoals, papier, cartridges, geheugenkaarten etc. Maar ook voor het afdrukken van foto's van nagenoeg alle opslagmedia kan men bij DigiWorld terecht.

Muziekpaviljoen
Tijdens de HCC Dagen zal er in hal 12, in samenwerking met Dynamix, een Muziekeiland aanwezig zijn waar een aantal toonaangevende producenten van Muziek & MultiMedia producten demonstraties zullen geven. Het doel van deze opzet is enerzijds de mogelijkheden van muziek en multimedia toepassingen in combinatie met de computer te demonstreren en anderzijds gedurende de beurs bezoekers te kunnen adviseren en kennis te laten maken met bestaande en nieuwe producten.

SCC, de Stichting Computer Consument
De Stichting Computer Consument (SCC) is door HCC en Consumentenbond opgericht om computerconsumenten meer zekerheden te bieden. Daarbij gaat het in de eerste plaats om die zekerheden die leveranciers zelf niet kunnen geven.
Zo neemt de Stichting bijvoorbeeld bij faillissement de garantieverplichtingen van een leverancier over en kunnen klachten worden voorgelegd aan de onafhankelijke Geschillencommissie Computers. Meer informatie kunt u krijgen bij de stand van SCC in Hal 9.

Huisautomatisering met behulp van internet
Unieke presentatie van huisautomatisering tijdens de HCC Dagen 2001.

Woonhuis automatisering met webserver als brug tussen technische installaties en internet.

Het gebruik van het internet is de laatste jaren sterk toegenomen. Deze nieuwe manier van communiceren biedt veel mogelijkheden om informatie uit te wisselen. De huidige toepassingen richten zich voornamelijk op persoonlijke communicatie en niet op communicatie met apparaten of tussen apparaten onderling. Dat internet ook gebruikt kan worden om op afstand apparaten te regelen, in of uit te schakelen is minder bekend.

Surf op safe
Het project 'surf op safe' is onderdeel van een brede overheid campagne die als doel heeft bewustwording te kweken op het gebied van het veilig gebruik van internet. De campagne zal via diverse media worden gevoerd.
De campagne kent diverse participanten afkomstig uit de overheid, en andere organisaties zoals HCC. In het kader van de campagne is ook een brochure geproduceerd, die op de HCC Dagen zal worden verspreid. De campagne staat niet op zich, maar maakt deel uit van een breder verband van zowel Nederlandse als Europese campagnes. In HCC City wordt uitgebreide informatie over Surf op Safe aangeboden.

ISOC.nl
Deze zomer is HCC een partnership aangegaan met Internet Society Nederland(ISOC.nl).
In Nederland is Internet Society (ISOC.nl) een onafhankelijke vereniging van internetprofessionals. Met steun van een brede doorsnee uit het bedrijfsleven, consumentenorganisaties, publieke en ideële instellingen, zetten zich in voor een open en betrouwbaar internet.

Testbank
De computergroep Testbank is ook dit jaar aanwezig. De HCC techneuten kunnen u op weg helpen bij het oplossen van technische problemen. Leden van HCC kunnen gratis hun gekochte hardware producten laten testen. Voor consumentgerichte informatie, die u kan helpen bij het bepalen van de juiste keuze voor hardware, kunt u naast de testbank vinden bij Hardware Infonet.

HCC groeperingen
Het hart van HCC, de vereniging van computergebruikers. Tijdens de HCC Dagen zullen de diverse groeperingen van HCC zich aan het publiek presenteren. Laat u voorlichten door de specialisten van de diverse groeperingen. Er is gegarandeerd een groepering aanwezig die uw persoonlijke interesse zal prikkelen. HCC-leden worden automatisch en gratis ingedeeld bij een HCC Afdeling, een afdeling die in uw eigen regio of woonplaats is te vinden. De HCC gebruikersgroepen richten zich op een specifiek interessegebied en opereren landelijk. Bij zo'n HCC-gebruikersgroep ontmoet u andere computergebruikers, die hun computer combineren met een andere hobby.

HCC Radio
Elke zaterdagavond van 18 tot 20 uur is HCC te beluisteren op AM 1296 en op de kabel (frequenties zijn te vinden op www.radionationaal.nl). HCC Radio is het radioprogramma voor de computerconsument. Informatie op een overzichtelijke manier gepresenteerd. Met een aantal vaste items wordt in 2 uur tijd een actueel beeld gegeven van de ontwikkelingen op internet en computergebied. Via de informatieve internetsite van HCC Radio (bereikbaar via www.hccradio.nl) kunt u zelf actief deelnemen aan het programma.
Door een intensieve samenwerking met Radio Nationaal 1296 AM is HCC in de gelegenheid om de computerconsument nog beter te bereiken. Naast Computer!Totaal en HCCnet nu dus ook HCC Radio. Radio Nationaal 1296 AM

Toegangsprocedure
Entree aan de kassa : fl. 17,50 (HCC-leden en kinderen tot 12 jaar gratis)
Toegangskaarten HCC-leden : Bij het decembernummer van Computer!Totaal
Openingstijden : 10.00 uur tot 17.00 uur Meer informatie : www.hccdagen.nl.

Voorverkoop via Ticketservice
Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om in de voorverkoop een kaart te kopen die toegang geeft tot de HCC Dagen. Voor leden van HCC is de toegang gratis, voor alle andere geïnteresseerden is het mogelijk om via de grotere postkantoren, grenswisselkantoren of VVV's een kaart te kopen. Meer informatie hierover en voor het eventueel online kopen van entreekaarten voor de HCC Dagen 2001 kunt u terecht op www.ticketservice.nl/.

Internetsite
Dit jaar heeft de internetsite een totale gedaanteverandering ondergaan. Op www.hccdagen.nl vindt u alle actuele informatie over de HCC Dagen. Informatie over alle deelnemers, onderwerpen en plattegronden. De bereikbaarheid van de Jaarbeurs en een unieke prijsvraag met mooie prijzen. Nog niet gekeken; kijk snel en laat u informeren. www.hccdagen.nl

Bereikbaarheid Jaarbeurs
Transferium
De parkeermogelijkheden in Utrecht zijn uitgebreid met een goedkoop en goed alternatief aan de rand van de stad: het Transferium Westraven. Het Transferium ligt zuidelijk van Utrecht naast de Ringweg (A12) en is door een eigen afrit met de autosnelweg verbonden. In het Transferium Westraven staat de auto bekeken en goedkoop geparkeerd. Het gebruik van het Transferium is goedkoop omdat een combikaart voor parkeren en vervoer naar de jaarbeurs slechts 7,50 gulden kost. De combikaart is de hele dag geldig voor alle inzittenden van de geparkeerde auto, met een maximum van vier volwassenen.

ATS
Voor f 10 kunt u parkeren en wordt u per pendelbus naar de Jaarbeurs gebracht. Als u zich bedenkt dat parkeren bij de Jaarbeurs aanzienlijk duurder is biedt de Jaarbeurs in samenwerking met de Gemeente Utrecht met ATS een bruikbaar alternatief. ATS staat voor alternatief Transferium Scenario en betekend dat u parkeert en vervolgens per openbaar vervoer naar de plaats van bestemming wordt gebracht. U parkeert uw auto op de Veemarktterreinen.

Trein
De Jaarbeurs is centraal gelegen naast het Centraal Station van Utrecht, u zou dus kunnen overwegen om met de trein te komen.

Netwerk
Ten behoeve van de HCC Dagen wordt door de vrijwilligers van de HCC Netwerk computergroep een compleet netwerk uitgerold. Hiervoor wordt ongeveer 4 kilometer kabel gebruikt dat met behulp van een hoogwerker vanuit een centrale kast naar verschillende plekken op de beurs wordt gebracht. Vanaf daar wordt het netwerk met behulp van hubs en switches verder verdeeld. Door de inzet van zowel vrijwilligers als zakelijke partners wordt het netwerk van de HCC Dagen in minder dan 3 dagen gerealiseerd.

Al 24 jaar is HCC een onafhankelijke bron van informatie en ervaring voor elke computergebruiker. 160.000 computergebruikers hebben de weg al gevonden naar HCC.

Voor meer info over de HCC Dagen kijk op www.hccdagen.nl.

HCC Dagen 2001
Datum : 23, 24 en 25 november 2001 Locatie : Hal 7 t/m 12, Jaarbeurs Utrecht (ruim 52.000 m2)
Openingstijden : 10.00 uur tot 17.00 uur Entree : fl. 17,50 (HCC leden en kinderen tot 12 jaar gratis)


------------- einde
persbericht --------------------------------------

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...