Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HCC Dagen 2001 brengen duidelijkheid voor computerconsument

Datum nieuwsfeit: 23-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

HCC
www.hcc.nl

HCC Dagen 2001, duidelijkheid voor de computerconsument.

Utrecht, vrijdag 16 november 2001 - De HCC Dagen, het evenement op computergebied, staat weer voor de deur. Op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 november 2001 staat de Jaarbeurs vol met verkoop, informatie, demonstraties en entertainment. Ook dit jaar wordt er weer aan diverse actuele onderwerpen ruim aandacht besteed.

HCC, de vereniging van computergebruikers.
Ontwikkelingen op computergebied gaan zo snel dat ze nauwelijks bij te houden zijn. Voor zowel beginners als gevorderden, filtert en vertaalt HCC computerontwikkelingen naar relevante en voordelige diensten en producten. HCC is de grootste vereniging van computergebruikers ter wereld en wil dat ook in de toekomst laten merken. HCC ontwikkelt zich steeds meer als een vereniging op maat met aandacht voor alle computergebruikers. De vereniging van computergebruikers groeit nog steeds gestaag, en nu, vierentwintig jaar na de oprichting heeft HCC 160.000 leden.

De HCC Dagen, één van de succesvolle activiteiten van HCC. Met dit jaar onder andere aandacht voor;

Best of Benelux
Dit jaar zal er in hal 8 een gaming-arena te bewonderen zijn waar de finales van verschillende games worden gespeeld onder de titel Best of Benelux. Veel gamers hebben nationale en internationale naam en faam behaald door het spelen op internet en bij LAN-parties. Er was tot nu toe nog geen graadmeter om de gaming skills te vergelijken. Met Best of Benelux komt daar nu verandering in. Een groots gaming toernooi voor de gehele Benelux met dagelijks een tweetal zinderende finales tijdens de HCC Dagen 2001.

Kijk voor het spelschema en de finalisten op
www.gameparty.net/bestof/.
De games die gespeeld gaan worden zijn; Quake 3 1on1, Quake 3 TeamDM , Unreal Tournament CTFl Counter-Strike , Age of Empire en Fifa 2001.

Digiworld
De opmars van digitale-fotografie- en digitale-video-producten is niet meer te stuiten. De techniek heeft er voor gezorgd dat alles nog gebruiksvriendelijker is geworden, dichter bij de consument staat en dat de mogelijkheden bijna onbeperkt zijn. Dit geldt zowel voor particulier, als voor zakelijk gebruik. Dit jaar is er speciale aandacht voor digitale fotografie, video en beeldbewerking. Hier vindt men een uitgebreid assortiment camera's, scanners, printers etc. Daarnaast treft u ook een uitgebreide keuze aan in accessoires zoals, papier, cartridges, geheugenkaarten etc. Maar ook voor het afdrukken van foto's van nagenoeg alle opslagmedia kan men bij DigiWorld terecht.

Muziekpaviljoen
Tijdens de HCC Dagen zal er in hal 12, in samenwerking met Dynamix, een Muziekeiland aanwezig zijn waar een aantal toonaangevende producenten van Muziek & MultiMedia producten demonstraties zullen geven. Het doel van deze opzet is enerzijds de mogelijkheden van muziek en multimedia toepassingen in combinatie met de computer te demonstreren en anderzijds gedurende de beurs bezoekers te kunnen adviseren en kennis te laten maken met bestaande en nieuwe producten.

SCC, de Stichting Computer Consument
De Stichting Computer Consument (SCC) is door HCC en Consumentenbond opgericht om computerconsumenten meer zekerheden te bieden. Daarbij gaat het in de eerste plaats om die zekerheden die leveranciers zelf niet kunnen geven.
Zo neemt de Stichting bijvoorbeeld bij faillissement de garantieverplichtingen van een leverancier over en kunnen klachten worden voorgelegd aan de onafhankelijke Geschillencommissie Computers. Meer informatie kunt u krijgen bij de stand van SCC in Hal 9.

Huisautomatisering met behulp van internet
Unieke presentatie van huisautomatisering tijdens de HCC Dagen 2001.

Woonhuis automatisering met webserver als brug tussen technische installaties en internet.

Het gebruik van het internet is de laatste jaren sterk toegenomen. Deze nieuwe manier van communiceren biedt veel mogelijkheden om informatie uit te wisselen. De huidige toepassingen richten zich voornamelijk op persoonlijke communicatie en niet op communicatie met apparaten of tussen apparaten onderling. Dat internet ook gebruikt kan worden om op afstand apparaten te regelen, in of uit te schakelen is minder bekend.

Surf op safe
Het project 'surf op safe' is onderdeel van een brede overheid campagne die als doel heeft bewustwording te kweken op het gebied van het veilig gebruik van internet. De campagne zal via diverse media worden gevoerd.
De campagne kent diverse participanten afkomstig uit de overheid, en andere organisaties zoals HCC. In het kader van de campagne is ook een brochure geproduceerd, die op de HCC Dagen zal worden verspreid. De campagne staat niet op zich, maar maakt deel uit van een breder verband van zowel Nederlandse als Europese campagnes. In HCC City wordt uitgebreide informatie over Surf op Safe aangeboden.

ISOC.nl
Deze zomer is HCC een partnership aangegaan met Internet Society Nederland(ISOC.nl).
In Nederland is Internet Society (ISOC.nl) een onafhankelijke vereniging van internetprofessionals. Met steun van een brede doorsnee uit het bedrijfsleven, consumentenorganisaties, publieke en ideële instellingen, zetten zich in voor een open en betrouwbaar internet.

Testbank
De computergroep Testbank is ook dit jaar aanwezig. De HCC techneuten kunnen u op weg helpen bij het oplossen van technische problemen. Leden van HCC kunnen gratis hun gekochte hardware producten laten testen. Voor consumentgerichte informatie, die u kan helpen bij het bepalen van de juiste keuze voor hardware, kunt u naast de testbank vinden bij Hardware Infonet.

HCC groeperingen
Het hart van HCC, de vereniging van computergebruikers. Tijdens de HCC Dagen zullen de diverse groeperingen van HCC zich aan het publiek presenteren. Laat u voorlichten door de specialisten van de diverse groeperingen. Er is gegarandeerd een groepering aanwezig die uw persoonlijke interesse zal prikkelen. HCC-leden worden automatisch en gratis ingedeeld bij een HCC Afdeling, een afdeling die in uw eigen regio of woonplaats is te vinden. De HCC gebruikersgroepen richten zich op een specifiek interessegebied en opereren landelijk. Bij zo'n HCC-gebruikersgroep ontmoet u andere computergebruikers, die hun computer combineren met een andere hobby.

HCC Radio
Elke zaterdagavond van 18 tot 20 uur is HCC te beluisteren op AM 1296 en op de kabel (frequenties zijn te vinden op www.radionationaal.nl). HCC Radio is het radioprogramma voor de computerconsument. Informatie op een overzichtelijke manier gepresenteerd. Met een aantal vaste items wordt in 2 uur tijd een actueel beeld gegeven van de ontwikkelingen op internet en computergebied. Via de informatieve internetsite van HCC Radio (bereikbaar via www.hccradio.nl) kunt u zelf actief deelnemen aan het programma.
Door een intensieve samenwerking met Radio Nationaal 1296 AM is HCC in de gelegenheid om de computerconsument nog beter te bereiken. Naast Computer!Totaal en HCCnet nu dus ook HCC Radio. Radio Nationaal 1296 AM

Toegangsprocedure
Entree aan de kassa : fl. 17,50 (HCC-leden en kinderen tot 12 jaar gratis)
Toegangskaarten HCC-leden : Bij het decembernummer van Computer!Totaal
Openingstijden : 10.00 uur tot 17.00 uur Meer informatie : www.hccdagen.nl.

Voorverkoop via Ticketservice
Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om in de voorverkoop een kaart te kopen die toegang geeft tot de HCC Dagen. Voor leden van HCC is de toegang gratis, voor alle andere geïnteresseerden is het mogelijk om via de grotere postkantoren, grenswisselkantoren of VVV's een kaart te kopen. Meer informatie hierover en voor het eventueel online kopen van entreekaarten voor de HCC Dagen 2001 kunt u terecht op www.ticketservice.nl/.

Internetsite
Dit jaar heeft de internetsite een totale gedaanteverandering ondergaan. Op www.hccdagen.nl vindt u alle actuele informatie over de HCC Dagen. Informatie over alle deelnemers, onderwerpen en plattegronden. De bereikbaarheid van de Jaarbeurs en een unieke prijsvraag met mooie prijzen. Nog niet gekeken; kijk snel en laat u informeren. www.hccdagen.nl

Bereikbaarheid Jaarbeurs
Transferium
De parkeermogelijkheden in Utrecht zijn uitgebreid met een goedkoop en goed alternatief aan de rand van de stad: het Transferium Westraven. Het Transferium ligt zuidelijk van Utrecht naast de Ringweg (A12) en is door een eigen afrit met de autosnelweg verbonden. In het Transferium Westraven staat de auto bekeken en goedkoop geparkeerd. Het gebruik van het Transferium is goedkoop omdat een combikaart voor parkeren en vervoer naar de jaarbeurs slechts 7,50 gulden kost. De combikaart is de hele dag geldig voor alle inzittenden van de geparkeerde auto, met een maximum van vier volwassenen.

ATS
Voor f 10 kunt u parkeren en wordt u per pendelbus naar de Jaarbeurs gebracht. Als u zich bedenkt dat parkeren bij de Jaarbeurs aanzienlijk duurder is biedt de Jaarbeurs in samenwerking met de Gemeente Utrecht met ATS een bruikbaar alternatief. ATS staat voor alternatief Transferium Scenario en betekend dat u parkeert en vervolgens per openbaar vervoer naar de plaats van bestemming wordt gebracht. U parkeert uw auto op de Veemarktterreinen.

Trein
De Jaarbeurs is centraal gelegen naast het Centraal Station van Utrecht, u zou dus kunnen overwegen om met de trein te komen.

Netwerk
Ten behoeve van de HCC Dagen wordt door de vrijwilligers van de HCC Netwerk computergroep een compleet netwerk uitgerold. Hiervoor wordt ongeveer 4 kilometer kabel gebruikt dat met behulp van een hoogwerker vanuit een centrale kast naar verschillende plekken op de beurs wordt gebracht. Vanaf daar wordt het netwerk met behulp van hubs en switches verder verdeeld. Door de inzet van zowel vrijwilligers als zakelijke partners wordt het netwerk van de HCC Dagen in minder dan 3 dagen gerealiseerd.

Al 24 jaar is HCC een onafhankelijke bron van informatie en ervaring voor elke computergebruiker. 160.000 computergebruikers hebben de weg al gevonden naar HCC.

Voor meer info over de HCC Dagen kijk op www.hccdagen.nl.

HCC Dagen 2001
Datum : 23, 24 en 25 november 2001 Locatie : Hal 7 t/m 12, Jaarbeurs Utrecht (ruim 52.000 m2)
Openingstijden : 10.00 uur tot 17.00 uur Entree : fl. 17,50 (HCC leden en kinderen tot 12 jaar gratis)


------------- einde
persbericht --------------------------------------

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie