Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Astronomisch familieprogramma van Artis over de feestdagen

Datum nieuwsfeit: 23-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Artis

Amsterdam, 7 november 2001

Persbericht

Het wonder van het licht

Met ingang van vrijdag 23 november a.s. presenteert het Artis Planetarium "Het Wonder van het Licht". Dit is een sfeervol familieprogramma over Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar en hun gezamenlijke relatie tot het astronomische verschijnsel van de winterzonnewende op 22 december, de kortste dag van het jaar. "Het Wonder van het Licht" komt in de plaats van het Kerstprogramma "De Ster van Bethlehem", dat de afgelopen tien jaar met veel succes in het Artis Planetarium werd vertoond.

"Het Wonder van het Licht" vertelt het verhaal van de donkere dagen van december en alle vieringen daaromheen vanaf het begin van de menselijke geschiedenis tot nu. Bij oude volkeren bestonden al feesten die alles te maken hadden met boze geesten die het de mensen tijdens de donkere wintermaanden moeilijk zouden kunnen maken en met de verhoopte terugkeer van de zon op het noordelijk halfrond. Later werden deze feestdagen ingebed in het christendom om vervangen te worden door Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar volgens de Christelijke kalender. In de Nieuwe Wereld werd vervolgens de figuur van Santa Claus geïnspireerd op de Nederlandse goedheiligman.

"Het Wonder van het Licht" werd ingesproken door de acteur Bram van der Vlugt en van sfeervolle muziek en effecten voorzien. Bij de vertoning ervan wordt gebruikgemaakt van dias, video en de befaamde sterrenprojector van het Artis Planetarium. Zo is een programma ontstaan waarvan de hele familie kan genieten.

"Het Wonder van het Licht" wordt in de komende maanden tot en met 6 januari dagelijks vertoond om 13.00 uur en 15.00 uur. In het weekeinde en tijdens de kerstvakantie is het ook om 11.00 uur te zien. In dezelfde periode is er ook een gezellige Kerstmarkt in het Planetarium. Nadere inlichtingen: 020-5233452.


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie