Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ELRO-nummer vervangen door LJN-nummer

Datum nieuwsfeit: 23-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actueel

ELRO-nummer vervangen door LJN-nummer

Bron: Projectbureau ELRO Utrecht

Datum actualiteit: 23-11-2001

Zoals u al enige dagen hebt kunnen zien op de site heeft het Elro jurisprudentienummer een andere naam gekregen: het Landelijk Jurisprudentienummer (LJN).

Elro staat voor Elektronisch Loket Rechterlijke Organisatie - het project dat de website Rechtspraak.nl heeft gerealiseerd. Bij het vormgeven van deze website is de naam van dat project gebruikt voor de jurisprudentienummering van de in de databank opgenomen uitspraken. De naam Elro nadert zijn publieke einde. Het projectbureau Elro is opgegaan in een groter projectbureau dat alle webtoepassingen voor de rechterlijke organisatie ontwikkelt, uitvoert en beheert. Dit is het Bureau Internet Systemen en Toepassingen Rechterlijke Organisatie (BISTRO).
Uitspraken voor Rechtspraak.nl worden niet meer via het projectbureau aangeleverd, maar rechtstreeks door de gerechten gepubliceerd. De term Elro-nummer is daarom niet zo zinvol meer om te handhaven. Reden om de unieke jurisprudentienummering te vervangen door een woord dat enerzijds tijdlozer is, en anderzijds de lading beter dekt.

Voor alle duidelijkheid: de nummers zelf van de reeds gepubliceerde uitspraken zijn natuurlijk niet gewijzigd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie