Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Periodieke nieuwsbrief 'Gent Natuurlijk'

Datum nieuwsfeit: 23-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

D i e n s t L e e f m i l i e u e n
N a t u u r o n t w i k k e l i n g p a k t u i t m e t e e n p e r i o d i e k e n i e u w s b r i e f ' G e n t N a t u u r l i j k ' (23/11/2001)

Sinds 1999 bundelt de Dienst Leefmilieu en Natuurontwikkeling geleide natuuractiviteiten die plaatsvinden in het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen in een activiteitenkalender. Maar er is méér natuur in Gent: natuurgebieden zoals de Assels, de Gentbrugse meersen en de Vinderhoutse bossen, de prachtige parken, groene recreatiegebieden, mooie houtkanten en dreven, sloten en plassen, verwilderde terreinen, natuurtuinen en muurvegetaties. Ze herbergen allemaal een zekere natuurwaarde.

Daarnaast is er ook het natuurbeleid van de Stad Gent. De basis ervan is te vinden in het Gemeentelijk Natuurontwikkelingsplan, kortweg GNOP genoemd. Het wordt uitgevoerd door de afdeling Natuur van de Dienst Leefmilieu & Natuurontwikkeling in samenwerking met andere stadsdiensten, overheden en particuliere groeperingen.

Het doel van deze nieuwsbrief is enerzijds de Gentse natuurwaarden in de schijnwerpers te plaatsen en de plannen voor natuurbehoud of
-ontwikkeling toe te lichten, anderzijds wil de Stad diverse groene activiteiten aankondigen. Later kunnen nog andere onderwerpen aan bod komen en natuurlijk is er ook voor de mening van de Gentenaar ruimte voorzien.

In deze nieuwsbrief wil de Dienst Leefmilieu & Natuurontwikkeling de lezer vooral nader laten kennismaken met de natuur in en rond Gent. Want onbekend is onbemind.

Gent natuurlijk zal viermaandelijks verschijnen, het eerste nummer kwam uit in november 2001.

De nieuwsbrief is gratis te verkrijgen bij de Dienst Leefmilieu en Natuurontwikkeling en het Stedelijk Natuurcentrum Bourgoyen-Ossemeersen. Ook in de Stadswinkel in het Administratief Centrum, de dienstencentra, de Stadsbibliotheek en haar filialen en in de secretariaten van Gentse natuurverenigingen kan je een exemplaar meenemen.

Wil je hem thuis ontvangen, geef dan naam en adres door aan het

Stedelijk Natuurcentrum Bourgoyen-Ossemeersen, Driepikkelstraat 32, 9030 Mariakerke, tel. (09)226 15 01, fax (09)236 35 67, e-mail (bourgoyen.leefmilieu@gent.be)

Informatie

Dienst Leefmilieu en Natuurontwikkeling, Braemkasteelstraat 41, 9050 Gentbrugge,

tel. (09)239 43 11, fax (09)239 43 90, e-mail (leefmilieu@gent.be)

Bevoegd

de heer Lieven Decaluwe, schepen van Milieuzaken, Gezondheidsbeleid en Openbaar Groen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie