Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Interactieve, multimediale tentoonstelling in Gent

Datum nieuwsfeit: 23-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

I n t e r a c t i e v e , m u l t i m e d i a l e t e n t o o n s t e l l i n g ' D e G r o t e O o r l o g ' (23/11/2001)

De interactieve multimediale tentoonstelling De Grote Oorlog wordt plechtig geopend op vrijdag 23 november om 19.30 uur.

De leerlingen van het 5e en 6e leerjaar van de Stedelijke Basisschool De Regenboog hebben deze tentoonstelling met eigen handen uitgebouwd. De kinderen zorgden voor het ontwerp, de teksten, de spelletjes, de reconstructie van een loopgracht en de gepaste sfeer. Hiervoor hadden ze gesprekken met oud-strijders, lazen boeken, bekeken videomateriaal en maakten zoveel mogelijk gebruik van multimedia.

Hoofdbedoeling is de vredesgedachte uitdragen, het besef dat er in een oorlog nooit een overwinnaar is maar steeds twee verliezers. Het drukt een verlangen uit naar een vreedzame samenleving waarbij lessen getrokken worden uit het verleden.

De tentoonstelling is opgebouwd als doe-activiteit. De kinderen staan zelf in voor de begeleiding van de bezoekers. De toegang is gratis voor alle leerlingen uit de Gentse scholen.

De tentoonstelling is toegankelijk voor het publiek vanaf 26 november tijdens de schooluren, tot en met 15 december 2001.

De school kreeg hulp van het Vredeshuis, de School van Toen, het MIAT, de Heemkundige Kring Wondelgem, dhr. Lummerzheim met zijn privéverzameling, TDS Gent en de Provinciale Uitleendienst, maar ook van vele losse medewerkers en schenkers van materiaal.

Informatie

Stedelijke Basisschool De Regenboog, Sint-Sebastiaanstraat 8, 9032 Gent-Wondelgem, tel. (09)253 84 19, fax (09)253 22 43, e-mail (regenboog@gent.be)

Bevoegd

mevrouw Freya Van den Bossche, schepen van Onderwijs.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie