Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Sittard

Datum nieuwsfeit: 23-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-11-2001 Politieberichten district Sittard (HP 13.30 uur) Vrijdag 23 november 2001

Sittard, bedrijfsinbraak:
Vrijdagmorgen 23 november 2001 heeft in een bedrijf gevestigd aan de Limbrichterstraat te Sittard een inbraak plaatsgevonden. Een getuige hoorde in de buurt van de Begijnenhof omstreeks 01.30 uur glasgerinkel maar wist niet waar dit vandaan was gekomen. De getuige waarschuwde daarop de politie die meteen een onderzoek instelde. Bleek dat bij een bedrijf aan de Limbrichterstraat een inbraak had plaatsgevonden. Een grote ruit met een afmeting van 2,5 bij 2 meter bleek geheel vernield te zijn. Door het gat had de inbreker het bedrijf kunnen betreden. Uit het bedrijf werden uit een vitrine diverse Swarovski kristallenbeeldjes ontvreemd alsmede een aantal cadeauartikelen. Een politiehond heeft het pand geheel doorzocht op de mogelijke aanwezigheid van inbrekers echter deze werden niet meer aangetroffen. Van de inbraak in door de eigenaar aangifte gedaan.

Urmond, inbraak in kerk:
Donderdagavond 22 november 2001 heeft omstreeks 21.00 uur in de Sint Antonius van Paduakerk gelegen aan de Graetheidelaan te Urmond een inbraak plaatsgevonden. De toegang tot de kerk werd verkregen door het intikken van een ruitje. Omdat mogelijk in de kerk de inbreker nog aanwezig zou kunnen zijn, werd de kerk door een politiehond doorzocht. Een inbreker werd echter niet meer aangetroffen. In de sacristie werd alles over hoop gehaald. Slechts een klein geldbedrag van ruim een tientje bleek weggenomen te zijn. Van de inbraak is aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Geleen, woninginbraak:
Op donderdag 22 november 2001 heeft tussen 18.15 en 19.00 uur in een woning aan de Debeijstraat te Geleen een inbraak plaatsgevonden. De bewoner had voor een korte tijd zijn woning verlaten en ontdekte bij zijn thuiskomst dat er ingebroken was. De achterdeur bleek opengebroken te zijn. In de woning bleken diverse kasten door de inbreker doorzocht te zijn. Weggenomen werden enkele honderden gulden en een gouden sierraad. De bewoner heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Sittard, winkeldief aangehouden:
Een 18 jarige inwoner van Geleen is donderdagmiddag 22 november 2001 door personeel van een bouwbedrijf, gevestigd aan de Dr. Nolenslaan te Sittard, op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. De inwoner van Geleen ontvreemdde twee brandmelders, twee plamuurmessen, twee tubes vulmiddel en een mes met een gezamenlijke waarde van bijna fl. 140,-. Toen hij zonder af te rekenen het bedrijf wilde verlaten werd hij ter verantwoording geroepen door oplettend personeel. De winkeldief probeerde er nog tussenuit te knijpen maar het personeel hield hem ter plaatse tot de komst van de gewaarschuwde politie. Deze heeft de winkeldief aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Na overleg met de Officier van Justitie werd aan de winkeldief een transactievoorstel gedaan van fl. 410,- waarmee hij door betaling daarvan een verdere strafvervolging kan voorkomen. De ontvreemde goederen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Na verhoor kon de winkeldief huiswaarts.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie