Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 23-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-11-2001 Politieberichten district Kerkrade (HP 15.00) Vrijdag 23 november 2001

Landgraaf, fietser onder invloed:
Een 22 jarige fietser woonachtig te Landgraaf is vrijdagmorgen 23 november 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed op een fiets.
De fietser reed vanmorgen omstreeks 00.30 uur over de Heerlenseweg te Landgraaf zonder dat de verlichting in werking was. Een controle volgde daarop. Vastgesteld werd dat het slot van de fiets verbroken was en de bestuurder de herkomst van de fiets niet duidelijk kon maken. Bij het gesprek bleek tevens dat de fietser naar alcohol rook. Hij legde een alcoholblaastest af die aangaf dat er alcohol in het spel was. De bestuurder van de fiets werd daarop meegenomen naar het politiebureau. Daar moest hij zijn medewerking verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan tussen de 1 en 1.1 promille. Tegen de inwoner van Landgraaf is proces-verbaal opgemaakt. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de fiets. Na verhoor kon de verdacht huiswaarts met een transactievoorstel van fl. 180,- en een rijverbod van 5 uur.

Kerkrade, inbreker op heterdaad aangehouden:
Een 45 jarige inwoner van Landgraaf is vrijdagmorgen 23 november 2001 door de politie op heterdaad aangehouden bij het plegen van een inbraak in een kaaswinkel gevestigd aan de Markt te Kerkrade. Een getuige meldde vrijdagmorgen kort na 01.00 uur dat er een inbraak gaande was in een winkel gevestigd aan de Markt te Kerkrade. Een politiepatrouille ging daarop onmiddellijk ter plaatse. De politiepatrouille stelde vast dat met een steigerplank de ruit van de toegangsdeur van de kaasshop vernield was. In de winkel liep een man die door de politie naar buiten geroepen werd. Eenmaal buiten werd de man aangehouden. Hij bleek diverse eetwaren uit de winkel in zijn bezit te hebben. Ook werd een zakje met enkele tientjes bij hem aangetroffen. Mogelijk is dit het wisselgeld uit de kassa. De aangehouden verdachte is voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De politie stelt een verder onderzoek in.

Eygelshoven, verkeerscontroles:
Op donderdagavond 22 november 2001 werd tussen 18.00 en 22.00 uur op verschillende plaatsen in Eygelshoven verkeerscontroles gehouden. Deze controles vonden plaats op de Veldhofstraat, de Waubacherstraat, de Torenstraat, de Gravenweg en op de Eygelshovergracht. Er werden 21 processen- verbaal opgemaakt wegens het te hard rijden. De hoogste snelheid bleek 82 km per uur te zijn, terwijl in de bebouwde kom slecht 50 km per uur gereden mag worden. Veder werden er zeven automobilisten bekeurd die de autogordel niet droegen, een automobilist kreeg een bekeuring omdat hij met misverlichting reed en een fietser werd bekeurd wegens het rijden zonder verlichting. Een 22 jarige inwoner van Heinsberg bleek te boek te staan als ongewenst vreemdeling. Hij werd na het opmaken van proces-verbaal uit Nederland verwijderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie