Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gezonde werknemers door meer bewegen

Datum nieuwsfeit: 23-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

_______ Zoek

Welkom bij VWS


Gezonde werknemers door meer bewegen

Staatssecretaris Vliegenthart spoort werkgevers aan tot brede invoering van de nationale gezondheidstest. Deze test, ontwikkeld door TNO, geeft niet alleen een beeld van de conditie van werkend Nederland, maar biedt werknemers ook een bewegingsadvies op maat.

Margo Vliegenthart deed deze oproep vanochtend in Utrecht bij de opening van de conferentie Help, ik sport voor een gehoor van werkgevers, werknemers, zorgverzekeraars en mensen uit de gezondheidszorg. Deze was georganiseerd na het verschijnen van de nota Sport, bewegen en gezondheid.

Uit de eerste testresultaten van TNO, die de staatssecretaris in haar speech aanhaalde, blijkt dat vooral mensen met een zittend beroep te weinig bewegen. TNO baseert deze uitkomst op een onderzoek onder 2.500 werknemers tussen 16 en 65 jaar die meer dan 24 uur per week werken. TNO-analyses bevestigen ook dat werknemers met een actieve leefstijl beter in hun werk functioneren.

In 2010 moet 50 procent van de Nederlanders voldoen aan de bewegingsnorm, aldus de nota Sport, bewegen en gezondheid. Dit betekent: vijf keer per week een half uur matig intensief bewegen.

Invitational conference Help, ik sport en uitreiking preventieprijs Speech, 21-11-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie