Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verdere stroomlijning ondersteunende functies Philips

Datum nieuwsfeit: 23-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Philips
Zoek soortgelijke berichten
Philips

Topmanagement besluit tot verdere stroomlijning ondersteunende functies

Topmanagement besluit tot verdere stroomlijning ondersteunende functies
De hoogste managementniveaus binnen Philips hebben besloten tot een verdere stroomlijning van alle ondersteunende functies in alle onderdelen van de onderneming. Dat blijkt uit een brief van president Gerard Kleisterlee aan de Philips Leadership Group. Omwille van de transparantie in de communicatie werd de brief afgelopen vrijdag openbaar gemaakt; de volledige inhoud is terug te vinden op www.philips.com.

In de brief wordt verslag gedaan van een vergadering van de groepsraad met het regionale management over de eerder aangekondigde bezuinigingen. In de vergadering werd nog eens bevestigd dat een besparing van 25 procent op de overheadkosten in de corporate organisatie, regio's, landen en productdivisies haalbaar is. Bemoedigend is, dat besparingen ter grootte van 100 tot 150 miljoen euro (zogenoemd 'laaghangend fruit') binnen relatief korte tijd gerealiseerd kunnen worden.
Om deze besparingen te realiseren werden tijdens de vergadering concrete stappen genomen en verantwoordelijkheden toegewezen. Van meer fundamenteel belang is dat werd besloten tot een verdere stroomlijning van alle ondersteunende functies in alle onderdelen van de onderneming, die de efficiency en effectiviteit van deze functies in de hele organisatie aanzienlijk zal verbeteren. Dat geldt in het bijzonder voor de functiegebieden Finance, Human Resources Management en IT, die het merendeel van de overheadkosten voor hun rekening nemen.
Een van de belangrijkste redenen dat de kosten hoog zijn, is gelegen in het feit dat op veel niveaus binnen de organisatie dezelfde ondersteunende structuren worden gehanteerd. Omdat Philips wil opereren als één onderneming, met wereldwijd de allerbeste processen en dezelfde systemen, heeft de raad van bestuur een aantal regels ('design rules') opgesteld, die tot een beter functioneren van deze functies zal leiden.
In de drie genoemde functiegebieden wordt nu en proces in gang gezet, dat moet leiden tot minimaal 25 procent besparingen op hun totale ondersteunende activiteiten. Dat geeft uitzicht op besparingen, die ruim over 300 miljoen euro gaan.
Kleisterlee besluit de brief door te onderstrepen hoe belangrijk het succes van deze inspanningen is voor de gezondheid van de onderneming. "We zullen niet alleen de noodzakelijke kosten besparen. Ook creëren we een leniger organisatie, waarin het management, wetend dat het kan vertrouwen op effectieve en efficiënte functionele ondersteuning, het oog op de markt gericht heeft."
Kleisterlee rekent op het commitment van alle betrokkenen bij het doorvoeren van de veranderingen, die, schrijft hij, 'ons weer een stap verder brengen in het bouwen van een beter Philips.'(23-11-2001)

Copyrights © 2001

All rights reserved.
Koninklijke Philips
Electronics N.V. Access to and and use of this Web site is provided under legal restrictions as defined

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie