Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Benoeming secretaris-generaal LNV

Datum nieuwsfeit: 23-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Persbericht Ministerraad
23 november 2001

BENOEMING SECRETARIS-GENERAAL LNV

De ministerraad heeft besloten de heer drs. C.J. Kalden voor te dragen als secretaris-generaal bij het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. De voordracht wordt gedaan door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, in overeenstemming met de minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. De benoeming gaat in op 1 januari 2002. Het betreft een functie in het kader van de Algemene Bestuursdienst.

Chris Kalden (53) vervult op dit moment de functie van directeur-generaal als lid van de Bestuursraad van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Tot zijn portefeuille behoren het beleid m.b.t. de primaire land- en tuinbouw, het natuurbeleid en ICT-aangelegenheden.

Chris Kalden is vanaf 1982 in rijksdienst. Allereerst bij het ministerie van CRM en vervolgens bij LNV. Hij vervulde een aantal functies op het beleidsveld van natuur, bos, landschap en faunabeheer, waarvan de laatste die van plaatsvervangend directeur Natuur. Vervolgens was hij gedurende enkele jaren directeur Organisatie, Informatie en Personeel van het departement. Het mede vormgeven van het proces van organisatieverandering binnen LNV was daarbij het belangrijkste aandachtsveld. Begin 1996 werd Kalden benoemd tot directeur van de dienst Landelijk Gebied. Van oktober 1997 tot 1999 was hij als project DG speciaal belast met de herstructurering van de varkenshouderij.

RVD, 23.11.01reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie