Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Benoeming directeur ruimtelijk planbureau

Datum nieuwsfeit: 23-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Persbericht Ministerraad
23 november 2001

BENOEMING DIRECTEUR RUIMTELIJK PLANBUREAU

De ministerraad heeft besloten prof. dr. Wim Derksen voor te dragen als directeur Ruimtelijk Planbureau. De voordracht wordt gedaan door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met de minister van VROM. De benoeming gaat naar verwachting in op 1 januari 2002. Het betreft een functie in het kader van de Algemene Bestuursdienst.

Het Ruimtelijk Planbureau wordt opgericht ter versterking van de beleidsontwikkeling en de besluitvorming op het gebied van de ruimtelijke ordening. Vanuit een onafhankelijke positie gaat het Ruimtelijk Planbureau toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen verkennen, alternatieve beleidsvoorstellen ontwikkelen en effecten van bestaand en nieuw beleid doorrekenen en monitoren. Het planbureau richt zich op kabinet en parlement en complementeert de nu reeds bestaande planbureaus (CPB, RIVM en SCP). Het Planbureau zal per januari 2002 operationeel zijn en uitgroeien naar een omvang van circa 70 arbeidsplaatsen in 2005.

Prof. dr. Derksen is momenteel hoogleraar bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij blijft deze functie in deeltijd vervullen. In de periode 1993 tot 2000 was hij lid van de Wetenschappelijk Raad voor het Regeringsbeleid. Een werkgroep binnen deze raad heeft in 1998 een belangrijke impuls gegeven aan de totstandkoming van het Ruimtelijk Planbureau. Ook was Derksen hoogleraar bestuurskunde en hoogleraar gemeentekunde (als houder van de Thorbeckestoel) aan de Universiteit van Leiden. Daarvoor was hij directeur van het onderzoekscentrum "Sturing en Samenleving" aan de Universiteit van Leiden.

RVD, 23.11.2001reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie