Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agenda externe bewindspersonen Buitenlandse Zaken week 48

Datum nieuwsfeit: 23-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

www.minbzk.nl

MINBZK: externe optredens bewindspersonen

EXTERNE OPTREDENS BEWINDSPERSONEN
MINISTERIE VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

AGENDA WEEK 48: 26 november t/m 2 december 2001

Minister K.G. de Vries

Woensdag 28 november
11.45 12.45 uur
Algemeen overleg over de circulaire procedureregels bij burgemeestersbenoemingen.
Locatie: Den Haag, Tweede Kamer.

15.00 17.00 uur
Ten behoeve van de Drees leerstoel aan de UvA houdt de minister een inleiding over het thema De aantrekkelijkheid van werken in de collectieve sector.
Locatie: Amsterdam, Vakbondsmuseum, Henri Polaklaan 9

19.30 uur
Bijeenkomst verkiezing Overheidsmanager 2001. De minister gaat tijdens deze bijeenkomst in discussie met Ahold president en CEO de heer C. van der Hoeven.
Locatie: Noordwijk aan Zee, Huis ter Duin, Kon. Astrid Boulevard 5

Staatssecretaris G.M. de Vries

Woensdag 28 november
12.30 uur
De staatssecretaris opent het Regionaal Operationeel Centrum Rotterdam-Rijnmond en overhandigt daar de SATCOM apparatuur. Deze apparatuur is van groot belang voor de verbetering van rampenbestrijding.
Locatie: Rotterdam, World Port Center, Wilhelminakade 801.

15.00 17.00 uur
De staatssecretaris reikt de Oefenprijs Rampenbestrijding uit tijdens een bijeenkomst van het Landelijk Beraad Rampenbestrijding. Doel van de prijs is de ontwikkeling en coördinatie van goede bestuurlijke en multidisciplinaire oefeningen te stimuleren en te belonen. Locatie: Den Haag, Sociëteit De Witte, Plein 26.

Vrijdag 30 november
9.15 uur
Opening Europese Jaar van de Talen. Om 9.15 uur start een persconferentie, aansluitend zal de staatssecretaris om 9.45 uur spreken om het jaar te openen.
Locatie: Noordwijkerhout, Congrescentrum Leeuwenhorst, Langelaan 3

Minister R.H.L.M. van Boxtel, minister voor Grote Steden- en Integratiebeleid

Maandag 26 november
12.45 13.15 uur
De minister zal in Nieuwspoort het boek Praktijkvoorbeelden uit het integratiebeleid presenteren aan de pers. In dit boek wordt een aantal initiatieven beschreven die bijdragen aan de emancipatie en integratie van etnische groepen in de Nederlandse samenleving. Uiteenlopende terreinen komen aan bod, waaronder: economie, gezondheidszorg, cultuur, onderwijs en recreatie.
Locatie: Den Haag, Nieuwspoort

Dinsdag 27 november
Vanaf 8.30 uur
De minister opent de 6th International Metropolis Conference. Deze conferentie is een internationaal platform van bestuurders, wetenschappers en vertegenwoordigers van non-gouvernementele organisaties op het gebied van migratie-, grote steden- en integratiebeleid.

Aansluitend wordt van 9.00 tot 10.30 uur onder voorzitterschap van Prof. dr. H.B. Entzinger, Hoogleraar Migratie- en Integratievraagstukken aan de Erasmus Universiteit, een paneldiscussie georganiseerd. Aan deze discussie nemen o.a. deel de Zuid-Afrikaanse minister van Binnenlandse Zaken, Dr. M.G.Buthelezi, de Noorse staatssecretaris Lokaal Beleid en Regionale Ontwikkeling, mevrouw K.Ormen Johnsen, de Turkse minister belast met de positie van Turken in het buitenland, Prof. Dr. Sukru Sina Gurel en de Nederlandse staatssecretaris van Justitie, mevrouw Kalsbeek. Locatie: Rotterdam, De Doelen, Kruisstraat 2.

Na het ministerpanel zal de ministeriële delegatie samen met minister Van Boxtel en wethouder Meijer een bezoek brengen aan een aantal toonaangevende projecten in Rotterdam.

16.00 19.00 uur
Algemeen overleg over rapportage Integratiebeleid 2001. Locatie: Den Haag, Tweede Kamer.

Woensdag 28 november
15.00 17.00 uur
Algemeen overleg over modernisering Gemeentelijke Basisadministratie.
Locatie: Den Haag, Tweede Kamer.

Donderdag 29 november
16.30 18.30 uur
De minister is aanwezig bij een conferentie over E-Government met als titel From Policy to Practice. De conferentie heeft tot doel te komen tot een versnelling van het E-Government proces in alle Europese landen.
Locatie: Brussel, Val Duchesse

Nadere inlichtingen bij persvoorlichting BZK, telefoon (070) 426 88 88. Buiten kantoortijden is altijd een persvoorlichter bereikbaar via de meldkamer van het ministerie, telefoon (070) 426 60 60.

23 nov 01 16:39

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie