Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 24-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 24-11-2001
Persbericht van zaterdag 24 november 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij
Op vrijdag 23 november om 18.50 uur is in zijn woning aan de St. Gerlachstraat een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had de politie te hulp geroepen omdat hij dacht dat er een inbreker in zijn huis zat. Toen de politie met toestemming van de man zijn woning doorzocht trof men op een slaapkamer een hennepkwekerij met 42 plantjes aan. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heen gezonden. De hennepplanten en apparatuur zijn ter vernietiging in beslag genomen. Er was geen inbreker in het huis aanwezig.

Valkenswaard: Aanhouding bromfietser
Vrijdagavond om 19.45 uur is op de Waterlaat een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man reed zonder licht en zonder rijbewijs op een tot bromfiets omgetoverde motor waarvan het kenteken geschorst was. De motor is inbeslaggenomen en veilig gesteld. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Vanaf de Antoon Coolenlaan is vrijdagavond tussen 18.15 uur en 21.30 uur, een personenauto, merk BMW, type 7ER, kleur paars, voorzien van het kenteken NT-TX-76, weggenomen.

Best: Onder invloed
Op vrijdagavond om 22.47 uur is op de Constatijnlaan een 26-jarige Schot aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn personenauto onder invloed te hebben bestuurd. Hij had de rotonde in de verkeerde richting genomen en kwam met zijn voertuig in de berm tot stilstand. De verdachte saboteerde het ademonderzoek en weigerde medewerking aan bloedonderzoek. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 10 uur. Zijn auto is getakeld en veilig gesteld.

Gemert: Aanhouding i.v.m. drugsbezit
Zaterdagmorgen om 00.20 uur is op de Handelseweg een 30-jarige inwoner van Baarle Nassau aangehouden. Bij controle bleek de man in het bezit te zijn van twee cachets cocaïne. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heen gezonden. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Elsendorp: Onder invloed
Vanmorgen om 03.30 uur is op de Elsendorpseweg een 26-jarige inwoner van Bakel betrapt op het onder invloed besturen van zijn personenauto. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0.70 promille aan. De verdachte kreeg een transactie van 410 gulden en een rijverbod voor de duur van 2 uur.

Eindhoven: Aanhoudingen na vechten op straat
Op het Stratumseind zijn vanmorgen om 04.10 uur een 37-jarige Eindhovenaar en 33-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De verdachte waren op straat aan het vechten en werden door surveillerende politiemensen aangehouden. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor voorzien van een proces-verbaal heengezonden.

Helmond: Aanhouding na vernieling
Een 32-jarige inwoner van Helmond is vanmorgen om 04.18 uur op de Marlijnstraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor enkele banden te hebben lek gestoken van een personenauto. Hierna viel hij bewoners van een pand in die straat lastig. Hij is voor onderzoek aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Veldhoven: Verkeerscontrole
Van vrijdagavond 21.00 uur tot zaterdagmorgen 04.00 uur is er in op de A67 een uitgebreide verkeerscontrole gehouden waaraan de volgende diensten meewerkten; Politieafdelingen Veldhoven, Stratum, Valkenswaard Waalre, EXO en ICC en het facilitaire bedrijf. Koninklijke Marechaussee Eindhoven, Den Bosch en Amsterdam. Rijks Verkeers Inspectie groep wegencontrole. Motorrijtuigenbelastingdienst. Douane Eindhoven. Parket Justitie Den Bosch en Rijkswaterstaat.

Tijdens deze controle is er op snelheid gecontroleerd waarbij op de noordrijbaan 2504 voertuigen werden gecontroleerd waarvan er 338 sneller reden dan de toegestane snelheid van 120 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 208 km/u. Op de zuidrijbaan zijn 2018 voertuigen gecontroleerd waarbij er 562 sneller reden dan de toegestane snelheid van 120 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 202 km/u.

Verder zijn er 1148 voertuigen gecontroleerd; Aantal blaastesten 116 Proces-verbaal ter zake rijden onder invloed 3 Illegale buitenlander 1 Bezit inbrekerswerktuigen 1 Opiumwet 6 Verlichting 3 Gladde Band 4 Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen 6 Gesignaleerd persoon (boete) 4 Gesignaleerd persoon hechtenis 1 Rijden zonder geldig rijbewijs 12 Rijden met rode diesel 2 Verlopen of geen APK 7 Gebruik 2 tachograaf schijven 2 (boete 2x 2500 gulden Een vervoerder zonder vergunning 1 Valsheid in geschrifte 1 (tachograafschijven) Niet in het bezit van een chauffeurs diploma 1 Rijtijdenwet (te lange werktijden) 5 (boetes van 750 tot 5000 gulden) Touringcarchauffeur overtreding ATW
1 (rijverbod en 1000 gulden boete) Geen Eurovignet 2 (2x 250 gulden boete) Geel / Grijs kenteken 1 ( 2500 gulden boete) Rijden met exportkenteken 1

Verder werd aan boetes in het totaal 3120 gulden direct geind. 3 personenauto zijn wegens diverse overtredingen aan bureau veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na belediging
Een 21-jarige Veldhovenaar is vanmorgen om 05.30 uur, wegens belediging van enkele politiemensen, op de Mathildelaan aangehouden. De verdachte die eerder in de ochtend was aangehouden wegens het veroorzaken van overlast mocht na verhoor naar huis maar wenste door de politie thuis gebracht te worden. Toen hierop niet werd gereageerd werd de man recalcitrant en beledigde in aanwezigheid van overig publiek enkele politiemensen. Hierop is de man opnieuw aangehouden.

Eindhoven: Vrouw aangehouden na brandstichting
Vanmorgen om 07.20 uur is op de Honthorststraat een 28-jarige inwoonster van Eindhoven aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht kort ervoor, uit rancune, brand te hebben gesticht in de woning van haar ex vriend. Door de brandweer is de zaak onderzocht en werden er in de woning smeulende kledingstukken aangetroffen die vervolgens zijn verwijderd. De vrouw is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Inbraak in een woning
In een woning aan de Ameidestraat is zaterdagmorgen tussen 04.30 uur en 08.00 uur ingebroken in een woning. Men is de woning binnen gekomen door verbreking van een deur aan de voorzijde van de woning. Uit de woning zijn sleutels, papieren en computer- apparatuur weggenomen.

Deurne: Inbraak in een bedrijf
Tussen vrijdagavond 21.00 uur en zaterdagmorgen 08.00 uur is er een inbraak gepleegd in een bedrijf aan de Willige Laagt. Men kwam het pand binnen door een gat in het hekwerk te knippen en een roldeur aan de achterzijde open te breken. Uit het bedrijf zijn gereedschap en een computer weggenomen.

Deurne: Vernieling
Van een bedrijf aan de Markt is tussen vrijdagavond 21.00 uur en zaterdagmorgen 07.00 uur, de winkelruit vernield.

Someren: Zinloos geweld
Zaterdagmorgen omstreeks 01.00 uur is op het Wilhelminaplein een 15-jarige inwoner van Someren door 3 of 4 jongens zodanig geslagen en geschopt dat hij met een zware hersenschudding in het ziekenhuis opgenomen moest worden. Voor zover nu bekend is kwam jongeman met enkele meisjes naar zijn fiets gelopen toen er een woordenwisseling met vier andere jongens ontstond over wiens fiets het nu was. Direct hierop sloegen de 4 jongens op het slachtoffer in, die kwam te vallen. Toen hij op de grond lag schopte men nog een paar maal tegen zijn hoofd en zijn lichaam. De politie stelt een onderzoek naar de juiste toedracht en verzoekt getuigen van dit voorval zich bij hen te melden.

Budel: Aanhouding na winkeldiefstal
Op de Nieuwstraat is zaterdagmorgen om 11.15 uur een 78-jarige inwoner van Budel aangehouden wegens winkeldiefstal. De man had twee pakjes sigaretten uit een winkel weggenomen zonder te betalen. Hij kreeg een transactie van 250 gulden uitgereikt.

Deurne: Diefstal personenauto
Vanaf het Hazenpad is tussen donderavond 19.00 uur en vrijdagavond 22.00 uur een personenauto, merk Opel, type Kadett, kleur zwart, voorzien van het kenteken SX-79-PK, weggenomen.

Eindhoven: Diefstal bestelauto
Tussen vrijdagavond 23.00 uur en zaterdagmorgen 11.30 uur is er vanaf het parkeerterrein van het Winkelcentrum Woensel een bestelauto, merk Ford, type Transit, kleur rood, voorzien van het kenteken VP-47-NT, weggenomen.

Helmond: Zakkenrollen
Een 41-jarige Helmondse is vanmorgen omstreeks 11.30 uur, op de Markt, het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De portemonnaie van de vrouw met daarin enkele pasjes en 75 gulden werd uit haar jaszak weggenomen.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Een personenauto, merk Opel, type Kadett, kleur blauw, voorzien van het kenteken RN-89-YD, is zaterdagmorgen tussen 03.00 uur en 10.00 uur vanaf de Schubertlaan weggenomen.

Eindhoven: Zakkenrollen
Van een 69-jarige inwoner van Son is zaterdagmorgen omstreeks 12.30 uur op de Woenselse Markt zijn portemonnaie weggenomen. In de portemonnaie zaten enkele pasjes en bankafschriften.

Son: Diefstal bestelauto
Vanaf het parkeerterrein van Ikea is vanmorgen tussen 10.30 uur en 12.15 uur een bestelauto, merk Mercedes-Benz, type Vito, kleur grijs, voorzien van het kenteken VZ-NH-02 weggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...