Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aruba verwacht sterke toename cruisetoerisme

Datum nieuwsfeit: 24-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 24 NOVEMBER 2001

Aruba verwacht sterke toename cruisetoerisme

Eind dit jaar zullen bijna een half miljoen passagiers van cruiseschepen de haven van Aruba bezocht hebben. De afgelopen twee jaar is het Arubaanse cruiseschiptoerisme verdubbeld en men verwacht dat dit blijft groeien. Volgend jaar verwacht Aruba nog 9 meer cruiseschepen waarmee het totaal van 298 in 2001 komt op 307 in 2002.

Volgend jaar worden ook nieuwe schepen in de haven van Aruba verwacht, onder andere MS Summit en MS Infinity van Celebrity cruises, de Sunbird van Sun Cruises en Royal Caribbeans Adventure of the Seas, een van de grootste cruiseschepen ter wereld. Men verwacht dat het in de haven van Aruba in het laag seizoen, mei - oktober 2002, druk zal blijven.

Aruba is voor cruiseschepen een zeer populaire bestemming, het overtreft alle verwachtingen met meer cruiseschippassagiers dan ooit tevoren. Bovendien is de Cruise Tourism Authority zeer optimistisch dat, met de voortvarende renovatieplannen, Aruba bij voorkeur de bestemming zal worden van alle gerenommeerde cruise lines.

Aruba is een vakantieparadijs gelegen in het hart van het Caribisch gebied, 24 km ten noorden van Venezuela en slechts 2 1/2 uur vliegen van Miami. Het ligt gunstig buiten de orkaanzone. Aruba kent mooi weer, koele passaatwinden en vriendelijke mensen.

NOOT VOOR DE REDACTIE,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie