Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Feest in Hemkade te Zaandam gaat gewoon door

Datum nieuwsfeit: 24-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Q-DANCE

Feest van 24-11 in Hemkade gaat gewoon door!

Amsterdam, 16 november 2001 - Zoals jullie allemaal waarschijnlijk wel weten heeft burgemeester Vreeman van Zaanstad besloten de Hemkade 17 november te sluiten.

Naar aanleiding van de maatregelen heeft organisator Q-dance besloten het feest van 24 november aan de Hemkade gewoon doorgang te laten vinden. Het feest dat origineel om 23.00 uur zou beginnen, begint nu voor de zekerheid al om 18.00 uur! De lokatiehouder heeft echter nog geen officieel bericht van de gemeente gekregen over het al dan niet eerder sluiten. Mocht de gemeente toch overgaan tot dit besluit dan verwachten lokatiehouder en de organisatie van de burgemeester dat deze zijn verantwoordelijkheid in deze neemt en zijn medewerking zal verlenen aan het inzetten van extra treinen zodat de mensen uit het hele land gewoon Zaandam kunnen verlaten.

Het geplande evenement in de Hemkade is nummer 10 in een reeks populaire feesten en was als speciale editie gecommuniceerd waardoor de organisatie extra veel bezoekers verwachtte. Vanwege het feit dat de complete dancescene zich solidair heeft opgesteld jegens de Hemkade worden alleen maar meer mensen verwacht.
Om chaos te voorkomen stelt Q-dance maar 2500 kaarten beschikbaar!

Naast de extra maatregelen zal de organisatie in samenwerking met o.a. de Brijder stichting op dit evenement uitgebreide voorlichting geven over de drugs die tegenwoordig op feesten gebruikt worden. Bij de aanwezige informatiestands kan de bezoeker zich informeren over welke drugs welk effect hebben en waarvoor opgepast moet worden indien ze overgaan tot gebruik. Dit is niet ter legitimering, maar vanwege het feit dat Q-dance niet wil meewerken aan struisvogelpolitiek die volgens hen door gemeenten wordt gevoerd.

Dance is de grootste lifestylestroming onder jongeren in Nederland en telt niet minder dan 2.000.000 volgers. Met de verkiezingen voor de deur is de beslissing van de burgemeester misschien voor de hand liggend, maar zeker geen oplossing voor lange termijn. Temeer omdat de Zaanse feestbezoeker gewoon tot 06:00 in de Waakzaamheid/Lexion in dezelfde gemeente terecht kan denkt organisatie Q-dance dat er helemaal niets is opgelost!

Door middel van een goed controleerbaar aantal bezoekers, aanvullende vervoersregelingen en met name een goede voorlichting wil de organisatie aantonen dat het accent verlegd moet worden naar een meer structurele oplossing voor de 'feestproblematiek'.


---
////

Voor commentaar en informatie kunt u contact opnemen met:

Wouter Tavecchio 06-50603324
Wildrik Timmerman 06-54360550

Correspondentie:

Wouter@q-dance.nl
Wildrik@q-dance.nl

16 nov 01 16:21

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie