Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Openbare Besluiten gemeente Etten-Leur

Datum nieuwsfeit: 24-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Etten-Leur
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders

Representatie

Wethouder mevrouw M. Donders-De Leest verricht zaterdag 24 november de prijsuitreiking van de menwedstrijden van De Recreatie Menners, die worden gehouden aan het Sander.
Op zondag 25 november zijn enkele collegeleden aanwezig bij het jaarlijkse najaarsconcert, het zogenaamde Snertconcert, van harmonie Constantia Etten-Leur in het Turfschip.

Commissievergaderingen

De Commissie Financiën, Informatisering en Milieu komt op maandag 26 november vanaf 19.00 uur bijeen voor een openbare vergadering in het gemeentehuis. Aan de agenda zijn toegevoegd:
* Onderhoudsplanning 2002-2002 voor de gemeentelijke bouwkundige objecten

* Najaarsnota 2001

* Grondwaterkwaliteit in de provincie Noord-Brabant
De Commissie Openbare Werken, Volkshuisvesting en Cultuur komt op maandag 3 december vanaf 19.00 uur bijeen voor een openbare vergadering in het gemeentehuis. Op de agenda staan onder andere de volgende onderwerpen:


* Parkeervisie Parklaan tussen rotonde Grauwe Polder en rotonde Vosdonk
Voorgesteld wordt om langs de Nijverheidsweg 42 parkeerplaatsen aan te leggen en langs de Parallelweg 56 parkeerplaatsen. Deze werkzaamheden zouden uitgevoerd kunnen worden als onderdeel van de reconstructies van resp. de Parklaan en de Parallelweg. Voorgesteld wordt om de kosten door te berekenen aan de betreffende bedrijven.

* Notitie wijkteam bovenwijkse teams (o.v.b.)
* Reconstructie van het gedeelte van de Oude Kerkstraat tussen Vossendaal en Vosdonk-West, vaststellen reconstructieplan en inspraakreacties.

* Notitie vrachtwagenparkeerplaats Vosdonk-West De commissie wordt gevraagd in te stemmen met de aanleg en inrichting van de vrachtwagenparkeerplaats bij het Transferium nabij de rotonde Vosdonk en de voorwaarden waaronder chauffeurs in aanmerking kunnen komen voor een van de 35 plaatsen.

De Commissie Ruimtelijke Ordening Verkeer en Sport komt op dinsdag 4 december vanaf 19.00 uur bijeen voor een openbare vergadering in het gemeentehuis. De agenda vermeldt onder meer de volgende onderwerpen:

* Het in de inspraak brengen van het ontwerp Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan

* Nota Perifere detailhandel Etten-Leur

* Nota Ruimtelijke Ordening

* In de inspraak brengen Structuurvisie Etten-Leur Noord
* Starten inspraak op voornemen om met toepassing van artikel 19, lid 1 WRO medewerking te verlenen aan het woonzorgcomplex San Francesco, Bisschopsmolenstraat 176

* Beleidsnotitie actualisering bestemmingsplannen "Etten Noord West"
Nieuwsbrief West-Brabant

Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van de de nieuwsbrief West-Brabant van de Regiocommissie Recreatie en Toerisme West-Brabant. Het college brengt deze nieuwsbrief ter kennis van de Commissie Financiën, Informatisering en Milieu in de januarivergadering.

Afspraken speeltuin Centrafarm

Burgemeester en wethouders hebben, na een vervolggesprek met de Stichting Speeltuin Centrafarm, besloten het dagelijks onderhoud inclusief kleine reparaties van de speeltuin aan de Hoge Neerstraat over te nemen. De kosten daarvan bedragen circa fl. 5000,- per jaar. In dit bedrag zijn de kosten van het inhuren van een WIW'er, die het onderhoud van de speeltuin zal verzorgen, inbegrepen. Binnenkort wisselen de Stichting en de gemeente nader van gedachten over de manier waarop gespaard kan worden voor toekomstig noodzakelijke vervangingen en groot onderhoud. De stichting wil samen met de gemeente de alternatieven bezien waarbij met name aan sponsoring door het bedrijfsleven wordt gedacht.

DUBO-techniek in toekomstige school de Keen

Burgemeester en wethouders hebben besloten om in de toekomstige brede school de Keen en het daaraan gekoppelde kindercentrum van de Markenlanden een klimaatinstallatie aan te leggen die uniek is voor Nederland. Het gebruik van de bronnen voor verwarming en de koeling wordt gemeenschappelijk gebruik voor zowel de school als het kindercentrum. De verwarmings- en koelingsinstallatie werkt op basis van het principe van laagwatertemperatuur door middel van bronnen. De ventilatieinrichting is gekoppeld aan het verwarmings- en koelingsgedeelte. Het college geeft daarnaast goedkeuring om met een installateur te onderhandelen over het aanleggen van de verwarmings- en koelingsinstallatie en om met een energieleverend bedrijf te onderhandelen over een eventueel leasecontract.

Vrijstelling voor realisatie recreatief steunpunt

Burgemeester en wethouders hebben besloten om de procedure te starten, om de familie Van Dijck een vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Buitengebied om op de locatie Zundertseweg 66 een recreatief steunpunt met daghoreca-activiteiten op te richten. Deze familie Van Dijck heeft al een aantal jaren een kleinschalige kampeermogelijkheid bij he t agrische bedrijf en wil omschakelen naar een meer op recreatie en toerisme gericht bedrijf. Hiervoor is een kantine ingericht met een terras. In het bestemmingsplan Buitengebied is een vrijstellingsbevoegdheid opgenomen voor het stichten van maximaal twee recreatieve steunpunten met daghoreca-voorziening. In 1998 is door het gemeentebestuur uitgesproken dat de kantine van de familie Van Dijk als eerste voor een beoordeling als recreatief steunpunt in aanmerking zou komen. Het college heeft tevens uitgesproken dat de kantine met terras niet mag uitgroeien tot een café, restaurant of cafetaria en dat in beginsel drie aan het buitengebied verwante activiteiten per jaar georganiseerd mogen worden.

Wijziging fietspad Sprundelsebaan

Burgemeester en wethouders hebben besloten om het fietspad Sprundelsebaan ter hoogte van tennispark De Koekoek te wijzigen zodat er een logischere en verkeersveiligere situatie ontstaat. De werkzaamheden kunnen worden meegenomen met de reconstructie van het kruispunt Sprundelsebaan-Zundertseweg die momenteel wordt uitgevoerd. In de huidige situatie splitst het fietspad zich langs een aantal bestaande bomen wat leidt tot onduidelijke situaties voor de gebruikers van het fietspad. Door drie bomen weg te halen en het fietspad door te trekken, wordt de situatie verbeterd. Het fietspad verkeert nu bovendien regelmatig in een slechte staat van onderhoud vanwege de tegelverharding en de wortelgroei van de bomen. De verkeerswerkgroep heeft positief geadviseerd op het voorstel. De kosten worden geraamd op fl. 15.000,-.

Compensatiegrond voor Staatsbosbeheer

Burgemeester en wethouders hebben besloten om 2,5 ha van het perceel gemeentegrond aan de Rioolseweg (in totaal 4.75.60 ha groot) in te zetten voor ruiling met Staatsbosbeheer als compensatie voor de grond in Vosdonk-West. Via de aan te leggen beplantingsstrook langs de Rioolseweg krijgt het perceel een verbinding met de overige gronden van Staatsbosbeheer. Al eerder had het college besloten om een gedeelte van 2,25 ha van het perceel aan de Rioolseweg in te zetten voor ruiling met Rijkswaterstaat.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...