Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Commissie naamgeving Portland houdt enquête

Datum nieuwsfeit: 24-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Albrandswaard
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Albrandswaard


Commissie Naamgeving Portland houdt enquête

Rhoon, 24 oktober 2001

Bewoners Portland krijgen enquête in de bus

De komende week kunnen de bewoners van Portland hun mening kwijt over de naamgeving van hun woongebied. Wordt het Portland, wijk van Rhoon, in de gemeente Albrandswaard of wordt het Portland, één van de drie woonkernen in de gemeente Albrandswaard?

Deze keuze legt de Commissie Naamgeving Portland (een commissie uit de gemeenteraad van Albrandswaard) de bewoners van Portland voor. Doel van de enquête is om na te gaan welke definitieve naam en status de bewoners van Portland aan hun nieuwe woonwijk willen geven.

In de toelichting bij de enquêtebrief die elk huishouden in Portland deze week heeft gekregen, legt Albrandswaard uit wat de gevolgen zijn van beide keuzes. Portland, wijk van Rhoon, in de gemeente
Albrandswaard betekent handhaving van de bestaande situatie. Portland als één van de drie woonkernen betekent dat Portland een aparte woonplaats wordt.


Albrandswaard discussieërt juist nu over de naamgeving van Portland, zodat de bewoners van Portland een eventuele naamswijziging tegelijkertijd met de omnummering aan familie, vrienden en relaties kunnen doorgeven.

De enquête moet uiterlijk 5 november ingeleverd zijn. De uitslag van de enquête zal een rol spelen bij de besluitvorming in de raad. In een extra raadsvergadering van 12 november zal de raad de uiteindelijke beslissing nemen. De uitslag zal persoonlijk aan alle bewoners van Portland worden medegedeeld.

Voor de bewoners van Portland houdt de Commissie Naamgeving Portland op 29 oktober om 20.00 uur een informatieavond in het schoolgebouw aan de Portlandse Baan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie