Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groningen: aanhoudingen bij danceparty wegens drugsbezit

Datum nieuwsfeit: 25-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 25-11-2001
Politiebericht Groningen
Zondag 25 november 2001

Dagelijske berichten

Bedum: man aangehouden na vernieling
Aan de Noordwolderweg in Bedum heeft de politie een 34-jarige man uit Groningen aangehouden. De man vernielde een deur van de woning van kennissen die op zijn kinderen pasten. De verdachte en zijn vriendin kregen tijdens het uitgaan ruzie met elkaar. Hij ging daarop naar huis waarna familieleden probeerden in de ruzie te bemiddelen. Dat mislukte en de verdachte toog in zijn auto naar Bedum om, midden in de nacht, zijn kinderen op te halen. Op het oppasadres aan de Noordwolderweg ontstond opnieuw onenigheid waarbij de verdachte de deur vernielde door met een bloempot tegen de deur te slaan. Nadat de man, wederom door familie, tot bedaren was gebracht is hij door de gewaarschuwde politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor vernieling. Na verhoor is hij heengezonden.

Loppersum: auto te water
Een 19-jarige automobiliste uit Stedum belandde zaterdagmiddag met haar auto een sloot langs de Wijmersweg bij Loppersum. De vrouw stuurde haar auto na een inhaalmanoeuvre te veel naar rechts en kwam in een slip terecht. Ze kreeg de auto niet meer onder controle en reed de sloot in. De vrouw liep letsel op aan het gezicht en is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Haar zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld.

Delfzijl: automobilist aangehouden
De politie heeft zaterdagnacht aan de Mercuriusstraat in Delfzijl een 22-jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden. De man negeerde aan de Eemsweg een stopteken van de politie. De politie wilde de man controleren omdat hij te hard reed. De verdachte negeerde tijdens een achtervolging het stopteken nieuw totdat hij in de Mercuriusstraat kon worden klemgereden. Hij werd naar het bureau gebracht waar bleek dat de man niet in het bezit is van een rijbewijs. Ook bleek zijn wagen niet te zijn verzekerd. Na verhoor is de man met processen-verbaal voor rijden zonder rijbewijs, zonder verzekering, overschrijding maximumsnelheid en het negeren van een stopteken heengezonden.

Groningen: voetganger gewond
Bij een verkeersongeval op de Stationsweg in Groningen is zaterdagavond een 79-jarige man uit Groningen gewond geraakt. De stak bij een rood voetgangerslicht de rijbaan van de Stationsweg over in de richting van de Hereweg. Hij werd daarbij aangereden door een uit de richting van het Zuiderpark komende auto, bestuurd door een 23-jarige man uit Alkmaar. De bejaarde man kwam te vallen en is met onbekend letsel voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis.

Groningen: auto te water
Nadat hij de macht over het stuur was verloren belandde een 19-jarige automobilist uit Groningen zaterdagmiddag met een auto in het water van het Damsterdiep aan de Rijksweg bij Ruischerbrug. De man kwam met de auto van de afrit van de ringweg en ging rechtsaf in de richting van Garmerwolde. Door een te hoge snelheid kwam hij in de haakse bocht met de auto tegen een middengeleider aan en raakte de controle over de auto kwijt. Een stuurcorrectie mocht niet meet baten en de auto reed het Damesterdiep in. De bestuurder en zijn eveneens 19-jarige passagier konden zelf uit de auto komen en raakte niet gewond. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De ademanalyse aan het politiebureau wees 1.05 promille alcohol uit. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De net een half jaar oude auto die hij bestuurde en van een kennis had geleend, raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf uit het Damsterdiep getakeld.

Groningen: aanhouding bij danceparty
De politie heeft tijdens een danceparty in Martiniplaza aan de Leonard Springerlaan in Groningen zaterdagnacht een 24-jarige man uit Assen aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De man was één van de 25 bezoekers die door de beveiligingsdienst van de organisatie aan de politie werd overgedragen nadat bij hen drugs waren aangetroffen bij de toegangsfouillering. De Assenaar bleek in het bezit van ongeveer 2 gram cocaïne Tegen 19 mensen is proces-verbaal opgemaakt wegens het bezit van drugs. Vijf bezoekers hadden zulke geringe hoeveelheden verdovende middelen bij zich dat geen proces-verbaal werd opgemaakt. Wel werden hen de drugs afgenomen. De danceparty verliep verder ordelijk en er deden zich geen incidenten voor.

Groningen: dronken automobilist
Een 23-jarige automobilist uit Tilburg is zaterdagnacht door de politie aangehouden op de Laan 1940 1945. Bij een routinecontrole bleek de man te veel alcohol te hebben gedronken. De ademanalyse wees 2.05 promille uit. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van 11 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Groningen: bromfietser onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zaterdagnacht in de Moesstraat in Groningen een 19-jarige bromfietser uit Groningen aangehouden. De man reed zonder licht en bleek bij controle onder invloed te zijn. De ademanalyse wees 1.3 promille uit. Na verhoor en uitreiking van een dagvaarding is de man heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Groningen: man aangehouden
Aan Achter de Muur in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 36-jarige man uit Alphen aan de Rijn aangehouden. De man stond tegen een muur te urineren en weigerde, toen hij daar door surveillerende politiemensen op werd aangesproken, zijn naam op te geven. Hij werd daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij alsnog zijn naam op gaf. Na het opmaken van een proces-verbaal kon hij weer gaan.

Kolham: auto tegen boom
Een automobilist, woonplaats en leeftijd nog niet bekend, is zaterdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Provinciale Weg in Kolham. De man reed in de richting van Froombosch en verloor in een flauwe bocht de controle over de auto en kwam in de berm terecht. Daar botste hij tegen een boom waarna de auto over de kop vloog en tegen een tweede boom tot stilstand kwam. De bestuurder raakte bekneld in zijn auto en kon met behulp van de brandweer uit de wagen worden gehaald. Hij is voor behandeling van zijn verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Zijn totaal vernielde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Veendam: agressieve man aangehouden
De 41-jarige bewoner van een woning aan het Noorderkwartier in Veendam raakte zaterdagnacht door nog onbekende oorzaak buiten zinnen. Hij vernielde allerlei huisraad en maakte ruzie met zijn vrouw die uit angst de woning verliet. De man verwondde zichzelf in zijn agressieve bui en liep een vijftal ernstige snijwonden op. Hij kon na bemiddeling door een buurman en de politie worden bewogen zich te laten behandelen. In het ziekenhuis echter ging de man nogmaals door het lint en kon slechts met grote moeite, wederom met behulp van politiemensen worden overmeesterd. Na te zijn gekalmeerd kon de man worden behandeld. De oorzaak van zijn agressie is niet bekend.

Leek: gewonden bij ruzie
Een 30-jarige en een 31-jarige man, beiden uit Marum zijn zaterdagnacht gewond geraakt bij een ruzie in de Tolberterstraat in Leek. De mannen bezochten met nog twee kennissen een horecagelegenheid en werden de zaak uit gezet toen het 30-jarige slachtoffer een joint wilde gaan roken. Het viertal verliet naar oordeel van eigenaar van het etablissement niet snel genoeg waarop ze naar buiten werden gezet. Daarbij kwam het tot een handgemeen tengevolge waarvan de 30-jarige Marumer een bloedneus opliep. Hij wilde zich niet laten behandelen. Zijn 31-jarige plaatsgenoot kwam te vallen en liep letsel aan het gezicht op. Hij is door een arts behandeld. De politie heeft bemiddelend opgetreden. Beide slachtoffers beraden zich op het doen van aangifte.

Zevenhuizen: man met XTC
Medewerkers van een discotheek aan het Hoofddiep betrapten zaterdagnacht twee bezoekers op het bezit van harddrugs. De beide verdachte, 18 en 19 jaar en afkomstig uit Haulerwijk, bleken in het bezit van in totaal 12 XTC pillen. Ze werden aan de gewaarschuwde politie overgedragen en meegenomen naar het bureau. De mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Houwerzijl: dronken man
Bij een woning aan de Hoofdstraat in Houwerzijl heeft de politie zaterdagmiddag een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man die in kennelijke staat van dronkenschap verkeerde schopte tegen de deur van de woning aan en dreigde ruiten in te gooiden. Hij is meegenomen en ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap.

Winschoten: jogger gewond
Een 43-jarige man uit Winschoten raakte zaterdagmorgen gewond tijdens het joggen op de kruising van de Oostelijke rondweg en de Blijhamsterstraat in Winschoten. De man kwam uit de richting van Oude Pekel en rende door een rood licht de rondweg over op het moment dat het verkeer op die weg groen licht kreeg. De man werd op de kruising aangereden door een auto, bestuurd door een 37-jarige vrouw uit Oude Pekela. Hij liep beenletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling. De man verklaarde in gedachten verzonken te zijn geweest en het rode licht niet te hebben opgemerkt.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...