Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 25-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-11-2001 Politieberichten district Kerkrade (HP 14.05 uur) Zondag 25 november 2001

Kerkrade, rijden onder invloed:
Een 35 jarige automobilist woonachtig te Kerkrade is zondagmorgen 25 november 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. De inwoner van Kerkrade werd zondagmorgen omstreeks 03.15 uur op de Einderstraat te Kerkrade gecontroleerd door de politie. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken. Een alcoholblaastest bevestigde het alcoholgebruik. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar de uitslag van de ademanalyse en alcoholpromillage uitwees van 1.2 promille. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van vijf uur in zijn bezit.

Landgraaf, inbraak in woning:
Op zaterdag 24 november 2001 heeft vermoedelijk in de middaguren een inbraak in een woning plaatsgevonden aan de Juliana van Stolbergstraat te Landgraaf. De inbreker kreeg de toegang tot de woning door een ruitje in de voordeur in te slaan. Door de ontstane opening kon de inbreker in de woning komen. Op het eerste oog werd niets ontvreemd. Wel opende de inbreker de waterkraan waardoor in de woonkamer geheel blank kwam te staan. De politie draaide de kraan dicht. De bewoner werd van de inbraak in kennis gesteld. Hij zal nog aangifte moeten doen. De politie stelt een verder onderzoek in.

Landgraaf, inbreker aangehouden:
Een 45 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zondagmorgen 25 november 2001 op heterdaad aangehouden na het plegen van een inbraak in een supermarkt aan de Hoogstraat te Landgraaf. Hij wordt er ook van verdacht ingebroken te hebben in vakantiehuisjes op een camping aan de Boomweg te Landgraaf.
Zaterdag 24 november 2001 in de vroege avonduren vond op een camping aan de Boomweg te Landgraaf drie inbraken in vakantiehuisjes plaats. Van de vakantiehuisjes werd steeds een ruit ingeslagen of geschopt waarna de toegang werd verkregen. Ontvreemd werden etenswaren, een paar losse guldens, een gereedschapssetje en een Zwitserszakmes. De beheerder van de camping deed namens de eigenaren van de huisjes aangifte van de inbraken.
Zondagmorgen 25 november 2001 omstreeks 00.30 uur vond een inbraak plaats in een supermarkt aan de Hoogstraat te Landgraaf. De politie was meteen na de melding van de inbraak ter plaatse en trof vrijwel naast een vernielde ruit van de toegangsdeur een man aan. Deze bleek met een krik de ruit vernield te hebben. Bij een onderzoek in zijn kleding werd een Zwitsers zakmes aangetroffen, soortgelijk als een zakmes dat uit een van de vakantiehuisjes ontvreemd bleek te zijn. De man werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De inbraak waarbij het mes ontvreemd werd, bekende de aangehouden man, de andere inbraken ontkende hij. De politie stelt een verder onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie