Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dopingcontrole van de KNSB

Datum nieuwsfeit: 25-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNSB

Dopingcontrole

Hoogland, 25 november 2001

Via de Audit Commissie Doping is de afgelopen week op de jaarvergadering van sportkoepel NOC*NSF bekend geworden dat één schaats(st)er zich in het afgelopen half jaar niet heeft gemeld voor een out-of-competition dopingcontrole. Om duidelijkheid te scheppen meldt de KNSB het volgende:

Het Algemeen Bestuur van de schaatsbond heeft deze zaak diepgaand onderzocht. Zo wel het protocol van DoCoNed als navraag bij de sporter/ster zelf leerden dat er sprake is geweest van miscommunicatie en slordigheid van de schaats(st)er richting uitvoerenden van DoCoNed. De sporter/ster in kwestie is binnen 48 uur na het voorval alsnog gecontroleerd. Tien dagen later heeft een tweede, onverwachte dopingcontrole plaatsgevonden. De uitslag van beide controles was negatief.

Het Algemeen Bestuur van de KNSB heeft gemeend de betreffende sporter/ster een ordemaatregel op te leggen bestaande uit een voorwaardelijke schorsing van een half jaar, met een proeftijd van zes maanden. Daarnaast zal de schaats(st)er in kwestie in de komende maanden tenminste twee out-of-competition dopingcontroles kunnen verwachten. Deze twee controles, waarvan het moment bepaald wordt door de KNSB, zullen geheel voor rekening van de betreffende sporter/ster komen.

Omwille van privacy zal de KNSB geen naam van de schaats(st)er bekend maken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met topsportcoördinator Ab Krook, tel: 06-53244335

Einde persbericht

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie