Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatieavond Wijkveiligheid Smallingerland

Datum nieuwsfeit: 26-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Smallingerland
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Smallingerland

Informatieavond Wijkveiligheid (21-11-01)

Bijeenkomst op 26 november voor bewoners van de Drait, De Trisken, Himsterhout, Morra en De Singels in Fries Paarden Centrum

Gemeente, politie, woningbouwverenigingen, welzijn (SWS), toezichthouders (SVS) en de brandweer hebben het initiatief genomen voor een wijkveiligheidsplan voor De Drait, De Trisken, Himsterhout, Morra en De Singels. De veiligheid van de bewoners is van belang voor de leefbaarheid in de wijk. Daarom willen de betrokken instellingen de bewoners van de betreffende wijken uitnodigen om met hen van gedachten te wisselen over de wijkveiligheid. Het hebben van een veilig gevoel heeft met verschillende dingen te maken: durft men zonder meer op ieder moment de straat op te gaan? Zijn er plekken in de wijk waar mensen liever niet komen? Voelt men zich door (groepen) mensen bedreigd? Wordt de hulp van de politie vaak ingeroepen en waarvoor?

Het zijn allemaal zaken die de instellingen, die werkzaam zijn in uw wijk, moeten weten om de wijk veiliger te maken en prioriteiten te stellen ten aanzien van hun werkzaamheden. Belangrijk is dus dat bewoners van betreffende wijken meepraten over dit onderwerp en actief meedenken en meewerken aan mogelijke oplossingen. Daarom wordt op 26 november aanstaande vanaf 19.30 uur in het Fries Paarden Centrum aan de Oprijlaan een bijeenkomst 'wijkveiligheid' georganiseerd. Het is de bedoeling om tijdens de avond te praten over mogelijke problemen en wensen op het gebied van veiligheid in de wijken. Om de bewoners op de hoogte te houden van de ontwikkelingen ten aanzien van de door hen genoemde problemen en wensen, zal een vervolgbijeenkomst georganiseerd worden.

Wanneer u als bewoner van een van deze wijken niet in staat bent te komen op deze bijeenkomst, maar u wilt wel graag uw (structurele) problemen of wensen op het gebied van veiligheid bespreken met gemeente en andere betrokkenen dan kan u zich wenden tot de regiomanager West van de gemeente, Marjon van Oorschot telefoon 0512-581537 of per e-mail (m.van.oorschot@smallingerland.nl).

Dus: op 26 november om 19.30 uur in het Fries Paarden Centrum een bijeenkomst over wijkveiligheid voor de wijken De Drait, De Trisken, Himsterhout, Morra en De Singels. U bent van harte welkom.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie