Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IBA verkoopt systeem voor protontherapie in China

Datum nieuwsfeit: 26-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Persberichten - 26/11/2001

IBA verkoopt systeem voor protontherapie aan het Wanjie Tumorhospitaal in Zibo, China

IBA verkoopt systeem voor protontherapie aan het Wanjie Tumorhospitaal in Zibo, China

IBAs protontherapiesysteem zal geïnstalleerd worden in een vooraanstaand Aziatisch hospitaal op het gebied van kankertherapie en is het eerste systeem van deze aard in China.

Louvain-la-Neuve, België, 26 november 2001 IBA heeft vandaag bekendgemaakt dat het een protontherapiesysteem verkocht heeft aan Wanjie High Technology Co. Ltd. dat geïnstalleerd zal worden in het Wanjie Tumorhospitaal in Zibo in de Chinese provincie Shandong. Het Wanjie Tumorhospitaal in Zibo wordt op het gebied van kankertherapie als één van de beste hospitalen van heel Azië beschouwd.

Aanvankelijk waren er 2 behandelingskamers, maar met de installatie van IBAs systeem voor protontherapie in het Wanjie Hospitaal in Zibo kunnen er later eventueel nog 2 bijkomende behandelingskamers in gebruik genomen worden. Volgens een strikt bouwschema dat reeds vooruitloopt op de mogelijke expansievereisten zou de nieuwe eenheid tegen het tweede kwartaal van 2002 voltooid moeten zijn en de behandeling van de patiënten zal vermoedelijk in de tweede helft van 2003 van start gaan. Het nieuwe protontherapiesysteem zal gedeeltelijk gefinancierd worden door de International Finance Corporation (IFC) onder de Wereldbank die bijna rond is met de toekenning van een lening aan Wanjie die bedoeld is om de ontwikkelingsplannen te ondersteunen.

We zijn zeer verheugd dat we onze samenwerking met Wanjie High Technology Co. kunnen versterken doordat we in het Hospitaal van Zibo de trots van IBA kunnen installeren, namelijk het meest vooruitstrevende systeem voor radiotherapie ter wereld, zei de Heer Pierre Mottet, voorzitter van IBAs Executive and Strategic Committee. China verkeert momenteel in een zeer snelle groeifase en de Wanjie Groep neemt duidelijk de leiding op het gebied van de kankerbehandeling. De nieuwe eenheid voor protontherapie in Zibo zal ongetwijfeld een belangrijke referentie vormen voor toekomstige verkopen van IBAs systeem, vooral in Azië.

De verkoop van IBAs protontherapiesysteem volgt op de samenwerkingsovereenkomst die tijdens het bezoek van de Belgische vice-premier en de Minister van Buitenlandse Zaken, de Heer Louis Michel in april van dit jaar tussen IBA en Wanjie High Technology Co. ondertekend werd. Bij die gelegenheid kondigde IBA ook verkoopcontracten met de Wanjie Groep aan voor een PET (Positron Emissie Tomografie) cyclotron van IBA en een vierde Racetrack-systeem (MM50) voor gevorderde radiotherapie.

Eerder dit jaar werd IBAs systeem voor protontherapie, geïnstalleerd in het Noordoostelijk Centrum voor Protontherapie (NPTC) in het Massachusetts General Hospital (MGH) in Boston, door de FDA (Food & Drug Administration) goedgekeurd, m.a.w. binnen de vijf maanden na de aanvraag ervan. Vorige week kondigde IBA aan dat haar systeem voor protontherapie met succes gebruikt werd voor de bestralingsbehandeling van de eerste patiënt van het NPTC.

We zijn enthousiast om Wanjies uitbreiding te bespoedigen en om onze leiderspositie op het gebied van gevorderde kankerzorg in China en Azië te behouden, benadrukte de Heer Sun Qiyu, voorzitter van Wanjie High Technology Co. Ltd. De protontherapie zal een sleutelelement vormen in de realisatie van onze groeistrategie en het doet ons plezier dat we onze samenwerking met IBA kunnen versterken. Deze verkoop biedt ons tevens de mogelijkheid om samen te werken voor de R&D op het gebied van protontherapie.

We zijn erg blij met deze bestelling, voegde de Heer Pierre Mottet, voorzitter van IBAs Executive and Strategic Committee eraan toe. We hebben vastgesteld dat de belangstelling voor onze systemen toegenomen is sinds we de goedkeuring van de FDA gekregen hebben, vooral na de behandeling van de eerste patiënt in het MGH vorige week. Er zijn diverse onderhandelingen aan de gang en de waarschijnlijkheid is erg groot dat er voor het einde van dit jaar nog meer verkopen afgesloten zullen worden.

Het Wanjie Tumorhospitaal in Zibo is een honderd procent dochteronderneming van het Chinese conglomeraat Wanjie High Technology Co. Ltd. dat op de beurs van Sjanghai genoteerd staat (aandeelcode: 600223). Wanjie High Technology Co. Ltd staat al meer dan 20 jaar op kop van de medische zorgverstrekking in China en introduceerde in het land als eerste de technologie met MRI (Magnetic Resonance Imaging), PET (Positron Emission Tomography), het Gamma-mes en de Racetrack Microtron-systemen voor gevorderde radiotherapie.

Naast het Wanjie Tumorhospitaal in Zibo dat een medische school omvat waar jaarlijks meer dan 5000 studenten hun diploma behalen, bezit Wanjie High Technology Co. Ltd drie andere hospitalen in China die respectievelijk in Beijing, Qingdao en Xi'an gevestigd zijn. Terwijl de hospitalen slechts 16% van de totale activa van de onderneming vertegenwoordigen, was de hospitaaltak vorig jaar goed voor 40% van de netto winst van de onderneming.

Met meer dan 1500 werknemers in 49 verschillende eenheden in 12 landen op 3 continenten is IBA s werelds onbetwiste nummer één op het gebied van de Gevorderde radiotherapie, Radio-isotopen en Sterilisatie & Ionisatie.

Bron: IBA
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie