Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reconstructie rotonde Kleverlaan-Verspronckweg Haarlem

Datum nieuwsfeit: 26-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000


Reconstructie rotonde Kleverlaan-Verspronckweg

Naar aanleiding van de wetswijziging waarbij het verkeer op de rotonde voorrang krijgt is een voorstel tot reconstructie van de rotonde Kleverlaan-Verspronckweg in februari 2000 in de inspraak gebracht. Op basis van de inspraakresultaten is het voorstel op enkele punten aangepast. Hiermee is het ontwerp definitief geworden en inmiddels goedgekeurd.

Om de gewenste rotonde ingepast te krijgen en de doorstroming op de rotonde te garanderen wordt een ei-vormige rotonde voorgesteld. Deze bestaat gedeeltelijk uit twee rijstroken en gedeeltelijk uit één rijstrook. Door de afsnijding van het middeleiland vanaf de Randweg en vanaf de Verspronckweg worden twee rijstroken doorgetrokken en wordt er een scheidingstrook tussen het fietspad en de rijbaan gecreëerd. Voor de realisatie van de reconstructie van de rotonde Kleverlaan-Verspronckweg is f 1.798.000, - beschikbaar gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie