Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Huizinga voor 5de keer wereldkampioen

Datum nieuwsfeit: 26-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Huizinga alweer wereldkampioen

Huizinga voor 5de keer wereldkampioen

26-11-2001

Eerste-luitenant Mark Huizinga heeft vandaag bij de 27ste Militaire Wereldkampioenschappen in het Italiaanse Ostia voor de vijfde achtereenvolgende keer goud gewonnen. In de finale van de klasse tot 90 kilogram versloeg de luchtmachtofficier en Olympisch kampioen de Oostenrijker Rupert Riess met een vol punt. De gouden medaille van Huizinga vormt de bekroning van een succesvol toernooi van de Nederlandse militaire afvaardiging. In totaal neemt de equippe acht medailles mee naar huis: één goud, twee zilver en drie brons.

Afgezien van de gouden luchtmachter Huizinga, waren er zilveren medailles voor wachtmeester Claudia Zwiers (marechaussee) en luitenant-ter-zee-3 Dennis Meijer. Brons was weggelegd voor soldaat Bregje de Kort (landmacht), luitenant Debora Gravenstijn (luchtmacht) en cadet Daniële Vriezema (landmacht). Op de openingsdag wisten zowel het dames- als het herenteam al verrassend een bronzen medaille te veroveren.

Militair wereldkampioen Mark Huizinga was tevreden toen bleek dat de Oostenrijker Riess zijn tegenstander in de finale zou zijn: Ik ken hem goed. We hebben van de zomer nog samen getraind. Toen zei hij grappend dat ik te oud werd en dat het tijd was voor een nieuwe generatie. In de landenwedstrijd had ik hem echter al te pakken. Hij vocht nu meer om te vermijden dat ik hem met dezelfde worp zou verrassen en daardoor kwam de weg vrij voor de schouderworp waarmee ik won, aldus een dolblije Huizinga na zijn indrukwekkende vijfde gouden plak.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie