Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mededelingen gemeente Laren

Datum nieuwsfeit: 26-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Laren
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente LarenDe website van de gemeente Laren is sinds 30 oktober jl. officieel 'on-line'. Tijdens een speciale presentatie werd de site officieel in gebruik genomen door wethouder communicatie Anne Marie De Groot. Zij onthulde ook de eerste stelling voor de burgerdiscussie die via de website gevoerd gaat worden. Deze luidt: 'Laren is een leefbaar dorp'. Een onderbouwing van het 'eens' of 'oneens' wordt als voorwaarde gesteld aan het meedoen. Zij roept internetters in het dorp op om een bijdrage te leveren aan de discussie, zodat het gemeentebestuur daar zijn voordeel mee kan doen. Overigens kunnen inwoners die mee willen doen met de discussie, maar zelf geen internet hebben, in de openbare bibliotheek terecht om de website te bezoeken, of eventueel hun antwoord schriftelijk of telefonisch doorgeven aan de gemeente.

Anne Marie De Groot is tevreden over de website. 'Hij ziet er mooi uit, gebaseerd op de gemeentelijke huisstijl en de eerste reacties bevatten veel opmerkingen over gebruiksvriendelijkheid. We zijn binnengekomen op de 137ste plaats (van de 500) op de vergelijkende ranglijst en uiteraard gaan we ervoor om nog hoger te komen. Als kleine gemeente met beperkte middelen en menskracht is dit in ieder geval een mooie start.'
De website is ontwikkeld in samenwerking met het bureau Gemeenteweb uit Apeldoorn. De gemeenteraad heeft de randvoorwaarden aangegeven waarbinnen de site is opgezet. De site is primair bedoeld voor inwoners van Laren. Er worden binnenkort links gelegd naar andere sites die de informatieve waarde van de gemeentelijke site kunnen verhogen. Er worden in principe geen directe commerciële links gelegd, maar voor de geïnteresseerde bezoeker wordt wel doorgelinkt naar een plaats waar meer informatie over de commercie in het dorp te vinden is. Uiteraard zijn de Historische Kring, Singer Museum en de politieke partijen direct via de site te bereiken.

Rubrieken
In het digitale gemeentehuis kunnen alle afdelingen bezocht worden. Er is gekozen voor een rubricering volgens onderwerp, zoals 'bouwen en wonen', 'algemeen en juridisch' enzovoort. De gemeentelijke advertenties, informatiepagina's en notulen en besluitenlijsten zijn uiteraard belangrijke onderwerpen op de site. Er bestaat een mogelijkheid om via een e-mailformulier reparaties/onderhoud aan wegdek en lichtmasten te melden, de geplande reconstructies zijn op een aparte pagina te vinden en natuurlijk zullen nieuwtjes meteen op de site geplaatst worden. Anne Marie De Groot: 'De site is al heel compleet, maar we streven naar nog meer uitbreiding. Sommige diensten kunnen nog niet verleend worden. Zo is het wettelijk nog niet mogelijk om aanvragen voor vergunningen e.d. via e-mail in behandeling te nemen, omdat er nog geen rechtsgeldige digitale handtekening bestaat. Op termijn gaan we natuurlijk zoveel mogelijk zaken ook via internet regelen. Op dit moment zitten we nog in de fase waarin we ervaring met de site opdoen. De interactie wordt beperkt tot de e-mailmogelijkheden voor reacties, vragen en opgave van reparaties en natuurlijk de discussie. We hopen dat veel mensen van de mogelijkheid gebruik gaan maken en dat reacties kunnen bijdragen tot een beleid dat zoveel mogelijk aansluit op de wensen van de meerderheid van de inwoners.'

15 november 2001
Vertrouwenscommissie sollicitatie burgemeester
Zoals bekend legt burgemeester L.H.Th. Hendriks per 1 december 2001 zijn ambt neer. Er is een vertrouwenscommissie gevormd die zich bezig zal houden met het behandelen van de binnengekomen sollicitaties. De vertrouwenscommissie bestaat uit de vier fractievoorzitters uit de gemeenteraad, onder voorzitterschap van mw. J. Meulenkamp- van Dijk (samenwerkende partijen PvdA/GroenLinks/Werkers Akkoord/D'66) en de loco-burgemeester mw. A.M. De Groot-Kennis. De commissie wordt ambtelijk bijgestaan door de gemeentesecretaris, de heer H.F.B. van Steden.
De commissie heeft tot taak het uitbrengen van een advies aan de commissaris van de Koningin. Er zal uit de kandidaten een selectie gemaakt worden, waarna de commissie schriftelijk verslag uitbrengt aan de gemeenteraad. In dit verslag zal de commissie tevens ten minste twee aanbevelingen doen voor kandidaten.

Multikabel zal adviezen Programmaraad overnemen

Laren, 15 november 2001

Er bestaat al geruime tijd onduidelijkheid over de toekomst van de Larense kabelvoorzieningen. Primacom, de eigenares van het Larense kabelnet, onderhandelt nog steeds met UPC over de overdracht ervan. Multikabel, de exploitant van het net, heeft in een brief aan de gemeente laten weten dat de onderhandelingen, na enige malen te zijn opgeschort, weer vlot getrokken zijn. Intussen heeft Multikabel beloofd rekening te zullen houden met de wensen van het publiek ten aanzien van de te ontvangen zenders.

Multikabel is eigendom van het Duitse bedrijf Primacom. Dit bedrijf onderhandelt al enige tijd met UPC, de kabelexploitant die in het Gooi de meeste kabelnetten in eigendom heeft. Door de duur van de onderhandelingen is er onder inwoners onduidelijkheid ontstaan over de toekomst van het kabelnet. Multikabel heeft in een brief aan de gemeente laten weten de adviezen van de deze zomer opgerichte Programmaraad over te zullen nemen. De Larense televisiekijker zal dus op zijn wenken bediend gaan worden.
Inwoners die hun wensen bekend willen maken kunnen terecht bij: Stichting Regionale Programmaraad 't Gooi en Omstreken Postbus 47
1360 AA Blaricum
tel. 035-5240306
website: www.programmaraad-gooi.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie