Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ANP Pers Support lanceert Video Persbericht

Datum nieuwsfeit: 26-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ANP PERS SUPPORT

ANP Pers Support lanceert Video Persbericht (met video)

Persbericht

Persbericht op beeld straks te zien op Internet: ANP Pers Support lanceert Video Persbericht (met video)

Rijswijk, 26 november 2001 - ANP Pers Support lanceert vandaag een nieuwe service: het VideoPersbericht. Deze nieuwste variatie van het traditionele persbericht biedt klanten van ANP Pers Support de mogelijkheid om (geschreven) nieuws te verrijken door de toevoeging van beeld en geluid.

Afnemers van nieuws en geïnteresseerden kunnen deze journalistieke nieuwsitems snel en eenvoudig bekijken via de internetsite van ANP Pers Support www.anp.nl/perssupport. Uiteraard is er van het geschreven persbericht dat u nu leest een Video Persbericht gemaakt. U kunt dit op de website vinden.

Ook voor redacties van televisieprogrammas is het Video Persbericht een belangrijke ontwikkeling: zijn kunnen de beelden rond het nieuwsonderwerp meteen beoordelen.

Het videopersbericht is een aanvulling op een geschreven persbericht, geen vervanging. De ontvangende journalist bepaalt zelf waar en wanneer het Video Persbericht bekeken wordt.

De enorme stroom aan informatie die dagelijks op journalisten afkomt, neemt alleen maar toe. Hierdoor wordt het beoordelen van informatie steeds lastiger. Het visualiseren van technische of moeilijke onderwerpen biedt uitkomst en maakt moeilijke informatie een stuk toegankelijker. Een beeld zegt immers meer dan 1.000 woorden.

Samenwerking met Contendis
ANP Pers Support heeft een samenwerkingsverband met het bedrijf Contendis opgezet voor deze nieuwe service. Contendis is een gespecialiseerd bedrijf dat journalistieke ervaring toepast in hoogwaardige audiovisuele producties. Het bedrijf neemt de productie, de hosting en de encodering voor zijn rekening. ANP Pers Support verzorgt de distributie van het persbericht naar de media en publiceert het Video Persbericht op de internetsite van perssupport. De klant betaalt één prijs voor het totale pakket.


---

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie