Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederland~ICT start project eenduidige ICT-cijfers

Datum nieuwsfeit: 26-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FENIT

Nederland~ICT start project eenduidige ICT-cijfers

26-11-2001 Nederland~ICT is samen met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gestart met het afstemmen van begrippen en definities over de ICT-sector.

Het grote aantal (markt)onderzoeken over de ICT-sector en ICT-toepassingen zijn moeilijk vergelijkbaar. De verschillende onderzoeken hanteren eigen begrippen en definities waar het gaat om de afbakening van de ICT-sector. In de afgelopen jaren is regelmatig gebleken dat de resultaten van onderzoeken over schijnbaar dezelfde onderwerpen sterk kunnen verschillen.

Om in de toekomst meer duidelijkheid te scheppen in de veelheid van activiteiten en definities, heeft Nederland~ICT de afgelopen maanden contact gezocht met een aantal partijen die regelmatig betrokken is bij het opstellen van data over de ICT-sector en ICT-toepassingen. Naar aanleiding van die contacten hebben Nederland~ICT en het CBS afgesproken een voorstel te maken over de afbakening van de ICT-sector en de bijbehorende definities.

Het is de bedoeling in de eerste helft van 2002 een eenduidige begrippenlijst vast te stellen, nadat ook met commerciële onderzoekbureaus over dit initiatief is gesproken. Op korte termijn kan deze lijst de vergelijkbaarheid van cijfers over de ICT-sector mee helpen te vergroten. Op langere termijn kan zij dienen als leidraad bij het hanteren van nationale en internationale definities.

copyright FENIT 2001

Ga terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie