Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen: ruit vernield in Veendam

Datum nieuwsfeit: 26-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 26-11-2001
Politiebericht Groningen
Maandag 26 november 2001

Dagelijkse berichten

Veendam: vrouw vernielt ruit
Aan de Apollolaan in Veendam heeft de politie zondagmiddag een 30-jarige vrouw uit Veendam aangehouden. De vrouw wordt er van verdacht kort voor de aanhouding een ruit van een discotheek aan De Reede in Veendam te hebben vernield. Aan het politiebureau bekende de vrouw de vernieling. Ze wilde niet verklaren waarom ze de ruit had ingeslagen. Na verhoor is de vrouw heengezonden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Rottum: auto tegen boom
Een 39-jarige automobilist uit Bedum reed zondagmiddag met zijn auto tegen een boom aan de Usquerderweg in Rottum. Door nog onbekende oorzaak raakte de man de controle over zijn auto kwijt en kwam tegen de boom tot stilstand. Aanvankelijk leek hij niets te mankeren maar na onderzoek door ambulance personeel is hij toch voor onderzoek aan nek en rug naar een ziekenhuis gebracht. Ook bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren. In verband daarmee is in het ziekenhuis een bloedproef genomen. De auto van de verdachte is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Uithuizen: jongens aangehouden
De politie heeft zondagmiddag aan het Stationsplein in Uithuizen een 12-jarige en een 15-jarige jongen aangehouden. Een getuige zag dat de knapen bij het NS-station fietsen vernielden door er tegenaan te trappen. Hij belde de politie en kon één van de knapen te pakken krijgen. Beiden jongens werden meegenomen naar het bureau voor het afleggen van een verklaring. Daarna zijn ze naar huis gestuurd. Vermoedelijk waren ze in gezelschap van nog twee jongens tijdens de vernielingen. Daar wordt nog een onderzoek naar ingesteld.

Saaksum: auto in sloot; automobilist later gewond aangetroffen Na een melding van een omwonende troffen politiemensen zondagavond in een sloot langs de Roodehaansterweg bij Saaksum een onbeheerde auto aan. In de buurt werd een 33-jarige inwoner van Oldehove aangetroffen. Alhoewel hij ontkende in de auto te hebben gereden werd de man aangehouden. De wagen stond namelijk op zijn naam en de man was ook in het bezit van de sleutels van de auto. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol en werd meegenomen naar het bureau. Daar werd bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.85 promille gemeten. De man is na verhoor heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. Zijn auto werd uit de sloot getakeld door een bergingsbedrijf. In de vroege ochtenduren van maandag kreeg de politie een melding over een gewonde man in Oldehove. In zijn woning werd de eigenaar van de in Saaksum gevonden auto gewond aangetroffen. De man bleek enkele steekwonden in de rug te hebben. Door overmatig alcoholgebruik kon de man niet aangeven hoe hij de verwondingen had opgelopen. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: rijden onder invloed
Diverse automobilisten werden zondag in de stad gecontroleerd op het rijden onder invloed en bleken een te hoge alcoholwaarde in het bloed te hebben. Op de Bornholmstraat werden zondagavond en nacht drie automobilisten betrapt. Een 42-jarige Groninger blies 0.8 promille, en slingerende automobilist uit Bellingwolde scoorde 1.1 en een 45-jarige Muntendammer spande de kroon met 2.0. Hij bleek met een ongeldig rijbewijs te rijden in een onverzekerde auto. Op de Meeuwerderweg werd een 36-jarige Stadjer staande gehouden om de blaastest te ondergaan. Zijn score was 1.7 en het rijbewijs werd ingevorderd.

Groningen: bon voor belediging
Een 21-jarige Assenaar vond het zondagnacht nodig om een beledigend gebaar te maken naar passerende agenten op de Grote Markt. Hij herhaalde zijn beledigingen en vulde deze nog aan met een aantal varianten tijdens zijn transport naar het bureau. De Assenaar kreeg een bekeuring en werd op vrije voeten gesteld.

Groningen: inbreker bij woning overlopen
Zondagmiddag werd bij een woning aan de Singelweg een 39-jarige Groninger overlopen toen hij aan het inbreken was. De man had een ruit van de voordeur vernield maar werd binnen door de bewoners overlopen. Hij werd overgedragen aan de politie die hem opsloot voor nader onderzoek.

Groningen: autokraker aangehouden
Agenten die zondagnacht een onderzoek instelden na een melding van een getuige dat er in de Spirealaan een auto was opengebroken hoorden op de parkeerplaats bij het winkelcentrum Paddepoel een harde knal. Vervolgens zagen zij een 38-jarige man uit Groningen, die aan het opgegeven signalement voldeed, wegfietsen. Hij werd voor de autokraak aangehouden. De knal werd vermoedelijk veroorzaakt bij een poging een ruit te vernielen van een pompshop.

Groningen: ex-vriend aangehouden
Een 23-jarige man uit Groningen wilde zondagavond de woning van zijn 21-jarige ex-vriendin in de Hermanstraat niet verlaten. Ondanks dat de politie hem vorderde het pand te verlaten hield hij voet bij stuk. Met gepast geweld werd de ex-vriend naar het bureau gebracht. De vrouw doet aangifte tegen de man.

Inlichtingen: afdeling Communicatie; 0900 - 8844 (30 ct/min).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie