Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

LTO start project Seizoenarbeid

Datum nieuwsfeit: 26-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: LTO Nederland
Zoek soortgelijke berichten
LTO Nederland

Tweejarig project pakt problemen personeelsvoorziening tuinbouw aan

LTO start project Seizoenarbeid

Vrijdag 23 november 2001 - Het LTO-project Seizoenarbeid gaat half januari 2002 van start. Eind vorige week zijn het ministerie van LNV, het ministerie van SZW en Arbeidsbureau Nederland als financiers akkoord gegaan met het tweejarig project. Met het project beoogt LTO-Nederland een goede personeelsvoorziening van de tuinbouw met seizoenarbeid en het terugdringen van illegale arbeid.

Het project speelt in op het tekort aan seizoenarbeid dat al jarenlang voorkomt in diverse tuinbouwsectoren, te weten de vollegrondsgroenteteelt, de fruitteelt, de boomteelt en de glastuinbouw. Gezien de belangen van haar leden wil LTO-Nederland in overleg met de overheid tuinders ondersteunen in hun zoektocht naar voldoende personeel om de seizoenspieken op te vangen. LTO beoogt met het project 7.500 vacatures te kunnen vervullen op 2.000 bedrijven.

LTO-Nederland heeft met het ministeries van LNV en van SZW afspraken gemaakt om per sector de werving van personeel te ondersteunen en indien nodig van dienst te zijn bij het aanvragen van een tewerkstellingsvergunning. Daarnaast neemt LTO binnen dit project de certificering van handmatige loonbedrijven ter hand, teneinde de illegaliteit verder terug te dringen. Medio december start een reeks voorlichtingsbijeenkomsten, te beginnen voor aspergetelers.

Nadere informatie: Afdeling Communicatie (tel. 070-3382721)

Wilt u hierop reageren? Stuur dan uw e-mail naar: (info@lto.nl)

(Auteur: LTO-Nederland)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie