Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 26-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-11-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.50 uur
Inbreker aangehouden

UTRECHT Beveiligingsmedewerkers probeerden in de nacht van zondag 25 op maandag 26 november een inbreker op skeelers aan te houden.

Omstreeks half drie zagen de beveiligers een man op zijn skeelers door een normaal afgesloten gedeelte van Hoog Catharijne rijden. De beveiligers verdachten de man van diefstal van een set sleutels die toegang gaven tot het afgesloten gedeelte.

De 32-jarige uit Utrecht dief had kans gezien uit Hoog Catharijne te komen en reed over de Vinkenburgstraat. Hier probeerde hij nog achterop te springen bij een fietser echter dit mislukte omdat de bestuurder dit niet wilde. Uiteindelijk lukte het de politie om de man aan te houden.

Op het bureau bleek dat de man geen sleutels bij zich had. De Utrechter verklaarde op het afgesloten gedeelte in slaap gevallen te zijn.

Rijden onder invloed

UTRECHT Een bestuurder uit De Meern veroorzaakte zondagmiddag een aanrijding waarna hij doorreed.

Omstreeks tien over één trof de politie op de Cartesiusweg een getuige aan die bij de 29-jarige man uit De Meern stond. De getuige had de man staande gehouden nadat hij was doorgereden na de aanrijding op de Amsterdamsestraatweg.

De politie rook een sterke alcohollucht bij de verdachte. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de man 1,7 promille alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingenomen en met een rijontzegging van acht uur werd hij naar huis gestuurd. Binnenkort zal de man voor de rechter moeten verschijnen. UTRECHT In de nacht van zondag 25 op maandag 26 november zagen agenten een bestelbusje rijden waarvan het vermoedde bestond dat de bestuurder onder invloed was.

Omstreeks tien voor één werd de 27-jarige bestuurder uit Utrecht op de Koningin Wilhelminalaan aan de kant gezet. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de Utrechter 0,8 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijontzegging van twee uur en een boete van 410,= naar huis gestuurd.

Identiteit verkeersslachtoffer onbekend

UTRECHT Zaterdagavond om kwart over zes raakte een tot nu toe onbekende vrouw zwaar gewond bij een aanrijding met een tram. De vrouw stak de rijbaan van de Weg der Verenigde Naties over en liep in de richting van het Rachmaninoffplantsoen.

Op dat moment naderde de tram uit de richting van de Beneluxlaan. Kennelijk schrok de vrouw van het bellen van de tram waardoor zij enkele stappen terug deed. De vrouw werd echter toch gegrepen door de tram en raakte zwaar gewond. Later op de avond overleed de vrouw aan haar verwondingen in het UMC.

De politie is op zoek naar getuigen en mensen die weten wie deze vrouw is. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving wordt de leeftijd van de vrouw geschat tussen de 30 en 40 jaar. Zij heeft een tenger postuur en is brildragend. De vrouw droeg een rode driekwart jas met donkerblauwe binnenzijde, een lichtgrijze wollen trui met grijze wiebers en beige strepen.

De politie verzoekt getuige(n) en mensen die deze vrouw kennen, zich te melden op het algemene nummer van de politie 0900-8844. De politie van het district Marco Polo heeft de zaak in onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie