Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 26-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-11-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.20 uur
Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op zondagavond werd omstreeks kwart voor acht een 37-jarige man uit Hilversum aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Surveillerenden agenten zagen de man rijden op de Amsterdamseweg en controleerden hem. Onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken en op het bureau blies hij 1.40 promille.

Naast een proces-verbaal kreeg de man een rijverbod van 9 uur.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT- Op zondagmiddag werd een 38-jarige winkeldief uit Amersfoort aangehouden.

De man wilde een winkel aan het Sint Jorisplein verlaten zonder twee flessen parfum af te rekenen aan de kassa. De man had deze flessen in een speciale tas gedaan waardoor het alarm van de winkel niet af ging.

Winkelpersoneel had de dief echter in de gaten en waarschuwde de politie. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Frontale aanrijding

AMERSFOORT- Op zondagavond raakte een 46-jarige fietser gewond na een frontale aanrijding met een bromfietser.

Een 17-jarige bromfietser uit Amersfoort reed over de Albert Schweitzersingel en kwam hierbij in frontale aanrijding met een 46-jarige fietser uit Amersfoort. Door deze aanrijding raakte de 46-jarige man ernstig gewond aan zijn hoofd en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De 17-jarige bromfietser raakte gewond aan zijn kaak en werd ook vervoerd naar het ziekenhuis.

De oorzaak van de aanrijding is nog niet bekend en de politie onderzoekt de zaak.

Vervolg persbericht 23 november 2001.

Verkeersongeval met letsel AMERSFOORT- Op donderdagavond 22 november 2001 ontstond er op de Zuiderinslag een aanrijding waarbij een 73-jarige vrouw uit Leusden gewond raakte.

De vrouw kwam in aanrijding met een 19-jarige automobilist uit Leusden. In het persbericht van 23 november stond vermeld dat de 73-jarige onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Dit is niet juist. De 19-jarige automobilist had gedronken en hij blies 0.75 promille.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie