Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gladheidbestrijding 2001/2002 in Doetinchem

Datum nieuwsfeit: 26-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Doetinchem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Doetinchem

Gladheidbestrijding 2001/2002

Nu de winter er weer aan zit te komen willen wij nog eens aangeven hoe wij bij gladheid handelen.
1. doorgaande (bewegwijzerde) wegen, wijk- en
industrieontsluitingswegen, hoofdroutes voor fietsverkeer, busroutes en routes naar huisartsen en ziekenhuis worden direct na melding door het gladheidsmeldsysteem gestrooid. Deze wegen zijn op de kaart aangegeven als beperkte route.
2. het terrein van de kramenmarkt wordt indien nodig meegestrooid met de hoofdroutes zodat het terreinen begaanbaar is voor de aanvang van de markt..
3. direct nadat de onder 1 en 2 genoemde wegen en terreinen zijn behandeld worden binnen de normale werktijden de buurt- en industrieverzamelstraten en het voetgangersgebied in het centrum alsook rondom de buurtwinkelcentra gestrooid. Op de kaart staan deze wegen aangegeven als uitgebreide route. 4. woonstraten, woonpaden en trottoirs worden van gemeentewege niet gestrooid. Slechts bij extreme omstandigheden worden woonstraten in normale werktijd gestrooid. Dit gebeurt alleen als deze straten minimaal 2 dagen glad zijn ten gevolgde van sneeuw, opvriezing en/of ijzel en de verwachting is dat deze gladheid langere tijd aanhoudt.

In tegenstelling tot de preventieve gladheidbehandeling op provinciale- en rijkswegen rukt de gemeente pas uit bij geconstateerde gladheid. Het behandelen van alle onder 1 genoemde hoofdroutes vergt zo'n 4 uur. De mensen van de strooiploegen doen hun best om de gemeente bij gladheid zo goed en veilig mogelijk toegankelijk te houden maar kunnen niet voorkomen dat er in de wintermaanden enige overlast zal blijven bestaan.

U kunt zelf ook een bijdrage leveren aan de gladheidbestrijding

Zoals hierboven is aangegeven worden woonpaden en trottoirs van gemeentewege niet schoongemaakt. Wij doen hiervoor een beroep op iedereen om zijn of haar `stukje' schoon te maken. Ook enige burenhulp voor mensen die dit absoluut zelf niet kunnen doen, wordt op prijs gesteld. Hierbij moet niet de sneeuw vanaf het trottoir op de rijweg geschoven worden, anders zijn de strooiploegen voor niets aan het sneeuwruimen. Het is vaak genoeg om een gedeelte van het trottoir sneeuwvrij te maken en een `rug' sneeuw aan de rand van het trottoir te verzamelen. Goed om te weten is, dat de gemeente geen zout verstrekt aan particulieren.

Vragen?

Voor vragen of opmerkingen op het gebied van de gladheidbestrijding kunt u bellen met de afdeling reiniging, tel. (0314) 377441.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie