Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stadsdeel Zeeburg, Amsterdam, wil betere busverbindingen

Datum nieuwsfeit: 26-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stadsdeel Zeeburg
Zoek soortgelijke berichten
Stadsdeel Zeeburg

Stadsdeel wil betere verbinding naar eilanden

Stadsdeel Zeeburg vindt dat de in november aangepaste buslijnen van het Gemeentevervoerbedrijf in het Oostelijk Havengebied niet voldoende zijn om personen van en naar het Java- en KNSM-eiland te vervoeren. Sinds 5 november zijn de busroutes aangepast omdat de Verbindingsdam, wegens werkzaamheden, gesloten is voor autoverkeer. Vooral buiten de spits en ´s avonds zijn de eilanden met het openbaar vervoer moeilijk bereikbaar. Bewoners van Java- en KNSM-eiland hebben hun beklag gedaan over het feit dat zij ´s avonds en buiten de spits geen goede aansluiting hebben vanaf het Java-eiland naar de Piet Heinkade en omgekeerd. Bewoners worden daardoor gedwongen over de Jan Schaeferbrug te lopen.

Oplossing
Het stadsdeel is in overleg met het Gemeentevervoerbedrijf en zijn opdrachtgever, de dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer (dIVV), om de 2.500 huishoudens op Java- en KNSM-eiland beter te bedienen. Deze week (47) zullen de partijen proberen tot een oplossing te komen. Tot 2 december is er een tijdelijke oplossing, waardoor bus 32 over de Jan Schaeferbrug gaat rijden. Daarna moet er een structurele oplossing komen, zo vindt het stadsdeel.

Pendelbusje
DIVV heeft besloten om buiten de spits een pendelbusje heen en weer te laten rijden. Bus 32 rijdt namelijk niet meer naar het KNSM-eiland en bus 28 rijdt alleen in de spits. Het pendelbusje rijdt tussen de kop van het KNSM-eiland en de kop van het Java-eiland, zodat bewoners van Java- en KNSM-eiland nog steeds aansluiting op het openbaar vervoer hebben. Het stadsdeel wil graag dat de pendelbus over de Jan Schaeferbrug naar het vasteland gaat rijden om de aansluiting op de andere buslijnen te verbeteren.

Zie verder:

* Route-informatie buslijn 32

* Werkzaamheden Verbindingsdam

Voor meer informatie over het openbaar vervoer van en naar het Oostelijk Havengebied kunt u bellen met het Gemeentevervoerbedrijf op tel. 0900 92 92.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie