Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open PET/CT-scanner Gemini van Philips Medical Systems

Datum nieuwsfeit: 26-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Philips
Zoek soortgelijke berichten
Philips

PHILIPS MEDICAL SYSTEMS

Philips Medical Systems presenteert GEMINI, s werelds 1e......

Philips Medical Systems presenteert GEMINI, s werelds eerste open PET/CT-scanner

Integratie van toonaangevende technologische bedrijven maakt ontwikkeling van ultramoderne scanner mogelijk

Chicago - Philips Medical Systems, een divisie van Royal Philips Electronics (NYSE: PHG) (AEX: PHI), toont vandaag zijn nieuwe GEMINI(TM)-systeem, het eerste systeem dat PET en CT combineert met een innovatieve open lay-out die uniek is onder de gecombineerde PET/CT scanapparatuur. GEMINI, dat onlangs een 510k vergunning van de FDA heeft ontvangen, wordt gepresenteerd op de 87ste jaarlijkse vergadering van RSNA, Radiological Society of North America,in Chicago, Illinois.

GEMINI bevat een hoogwaardig ALLEGRO(TM) PET-systeem en een multi-slice CT scanner met hoge verwerkingscapaciteit. Door het combineren van PET- en CT-technologie, kan er een goed beeld worden gegeven van de functionele en anatomische situatie van een patiënt op een bepaald punt in de behandeling. Dit betekent dat tijdens één onderzoek artsen snel de plaats en het stadium van een ziekte kunnen vaststellen. Door een open gebied te integreren tussen de PET- en CT-scan, heeft GEMINI een van de belangrijkste beperkingen van vergelijkbare apparatuur overwonnen. Het vermindert, net zoals bij open MRI-systemen, de claustrofobische gevoelens die vele patiënten ervaren in gesloten systemen, terwijl de toegang van arts tot patiënt wordt verbeterd. En dit alles zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het beeldmateriaal van CT- of PET-scans.

GEMINI gaat in op de basisvereisten van een gecombineerde PET/CT-scanner. Het PET-deel van ALLEGRO geeft een beeld van de fysiologische toestand, een bewezen hulpmiddel dat wordt vergoed voor het onderzoeken van kankerpatiënten. De multi-slice CT vult dit aan door nog beter de plaats van de tumor vast te stellen.

Door de functionele en anatomische gegevens te combineren, kan nog nauwkeuriger een diagnose, stadium en behandeling van de ziekte worden vastgesteld bij de meest voorkomende typen kanker. Deze informatie is nuttig voor de chirurgische en radiologische behandeling van de patiënt.

Door de aankoop door Philips Medical Systems van de toonaangevende technologiebedrijven ADAC Laboratories en Marconi Medical Systems, is de integratie van de moderne PET- en CT-componenten tot stand gekomen waardoor GEMINI kon ontstaan. Sinds de introductie op de markt in juni 2001 heeft ADACs ALLEGRO PET-scanner laten zien dat het apparaat een uitstekende beeldkwaliteit produceert met een hoge verwerkingscapaciteit. Ook de snelle multi-slice CT-scanner, ontwikkeld door Marconi Medical Systems, biedt uitstekende diagnostische CT-beeldkwaliteit en snelle scanning.

'Wij hebben zorgvuldig de behoeften van patiënten en artsen onderzocht en de bestaande gecombineerde PET/CT-ontwerpen toen wij GEMINI gingen ontwikkelen,' verklaarde Gary Burbach, CEO van Philips Nuclear Medicine. 'Wij verwachten dat GEMINI de 'gouden standaard' wordt op basis van zijn ultramoderne ALLEGRO PET-scanner, multi-slice CT en het open ontwerp.'

Volgens Burbach willen klanten, op de marktplaats van hoogwaardige gecombineerde PET/CT scanners, PET-beelden van de hoogste kwaliteit en de mogelijkheid om deze naadloos te laten samenvallen met de diagnostische kwaliteit van CT-beelden. Daarnaast is flexibiliteit voor zowel diagnostische toepassingen als bestralingstherapie van groot belang. 'De markt voor gecombineerde PET/CT-apparatuur is in een beginfase, en door de uitstekende kwaliteit en flexibiliteit van GEMINI kunnen onze klanten de nieuwe klinische toepassingen voor deze krachtige apparaten onderzoeken.'

Over Philips Medical Systems:

Door de recente aankoop van Marconi Medical Systems, Agilent's Healthcare Solutions Group, ADAC Laboratories en ATL Ultrasound, is Philips Medical Systems een gevestigde naam als de mondiale nummer één of twee wat betreft de meeste markten en handelsactiviteiten van het bedrijf. De portfolio van Philips bevat röntgen, echografie, magnetische resonantie, computertomografie, nucleaire geneeskunde en PET, patiëntenbewaking, informatiebeheer en reanimatieproducten, naast een scala aan diensten zoals Asset management, opleiding en training, bedrijfsadvisering, financiële dienstverlening en e-care business services.

Philips Medical Systems heeft een pro forma omzet van USD 6,5 miljard, is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen en heeft ruim 22.000 mensen in dienst. Alle producten worden ondersteund door het wereldwijde netwerk van onderzoek en ontwikkeling (R&D) en verkoop- en dienstverleningsorganisaties van Philips. Philips Medical Systems is onderdeel van Royal Philips Electronics, een van grootste elektronicaondernemingen ter wereld. Meer informatie kunt u vinden op de website op: www.medical.philips.com

Royal Philips Electronics Nederland is een van s werelds de grootste, en in Europa de grootste, elektronicabedrijven ter wereld met een omzet van EURO 37,9 miljard in 2000. Het bedrijf is mondiaal leider op het gebied van kleurentelevisies, verlichting, elektrische scheerapparaten, kleurenbuizen voor TVs en monitoren, en one-chip TV producten. De 192.000 werknemers van het bedrijf in meer dan 60 landen zijn actief op het gebied van verlichting, consumentenelektronica, huishoudelijke toepassingen, componenten, halfgeleiders en medische systemen. Philips staat genoteerd aan de NYSE (symbool: PHG), de beurzen van Londen, Frankfurt, Amsterdam en overige beurzen. Meer nieuws over Philips kunt u vinden op: www.news.philips.com.

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte uitspraken, waaronder uitspraken over de leidinggevende positie in producten van de Onderneming, toekomstige transportdata van producten, en de mogelijke markt voor producten van de Onderneming. Factoren waardoor de feitelijke resultaten wezenlijk kunnen verschillen van die resultaten die in de op de toekomst gerichte uitspraken worden gedaan, omvatten, maar zijn niet beperkt tot: het bestaan van significante concurrentie op markten die de Onderneming bedient; de afhankelijkheid van de Onderneming van het met succes ontwikkelen en in de handel brengen van nieuwe producten en van de verdere ontwikkeling van bestaande producten. Meer informatie over deze en andere factoren wordt beschreven in het deel 'Business Considerations' van de meest recente formulieren 10-K en 10-Q van de Onderneming. Alle op de toekomst gerichte uitspaken zijn gebaseerd op informatie die beschikbaar was voor de Onderneming op vermelde datum, en de Onderneming aanvaardt geen verplichting dergelijke uitspraken te actualiseren.

Bepaalde producten waarnaar wordt verwezen zijn n sommige landen door overheidsvergunningen nog niet beschikbaar; neem hiervoor contact op met uw plaatselijke verkoopvertegenwoordiger.

Anne Grewer, Philips Medical Systems, tel. +31-40-27-62844 of fax
+31-40-27-62626 of e-mail (anne.grewer@philips.com) of Paul Berger, Philips Medical Systems North America, tel. +1-203-926-7803 of e-mail
(paul.berger@philips.com)
Website: www.medical.philips.com of
www.news.philips.com

26 nov 01 15:37

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie