Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Documentaire geeft evenwichtiger beeld van Hoogvliet

Datum nieuwsfeit: 26-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam


Nieuwe documentaire geeft evenwichtiger beeld van Hoogvliet

21 november 2001

Op maandag 26 november en 3 december aanstaande zendt NCRV-Dokument de tweedelige documentaire Terug naar Hoogvliet uit die wederom gemaakt is door Gerard dOlivat.

Op maandag 26 november en 3 december aanstaande zendt NCRV-Dokument de tweedelige documentaire Terug naar Hoogvliet uit die wederom gemaakt is door Gerard dOlivat. Het is een vervolg op de documentaire Eindpunt Hoogvliet die vijf jaar geleden vooral in Hoogvliet nogal wat stof deed opwaaien. Vooral Hoogvlietse kijkers hadden kritiek op het eenzijdige, negatieve beeld dat van de deelgemeente werd getoond. De nieuwe documentaire laat zien wat er in de afgelopen vijf jaar is veranderd. Hoe hebben de bewoners de veranderingen ondergaan? Waar zijn ze gebleven? En zijn de problemen nu opgelost? Terug naar Hoogvliet geeft een evenwichtiger beeld van Hoogvliet. De deelgemeente is hard op weg juist de veiligste deelgemeente te worden van Rotterdam. De criminaliteit is aanzienlijk afgenomen, de integratie van minderheden verloopt beter dan elders. De weegschaal lijkt zelfs door te slaan naar de andere kant. Als klap op de vuurpijl krijgt Hoogvliet een primeur. Voor het eerst krijgt Nederland een Internationale Bouwtentoon-stelling. Hoogvliet zal internationaal gaan dienen als voorbeeld van stedelijke her-structurering. Duidelijk tot uitdrukking komt in de documentaire dat Hoogvliet bezig is met een opmerkelijke gedaanteverwisseling. Eenderde van het totale woningbestand van Hoogvliet, 5000 woningen, wordt gesloopt. Ruim 10.000 bewoners moeten verhuizen in verband met de realisatie van een geheel nieuwe stad. De Oliebuurt is op een aantal flatbloks na al gesloopt. De laatste groep bewoners, zal binnen-kort 'uitverhuizen', zoals dat in vaktermen heet. De overige flats zijn al gesloopt en hebben een kale vlakte achtergelaten. Wonderlijk genoeg heeft men de fundamen-ten laten staan om ze eventueel in de toekomst te integreren in een kinderspeel-plaats. De 'oude' geportretteerde bewoners hebben een wisselend levens-lot ondergaan. Zo zijn het opperhoofd (Revo) van het flatblok en buurtrapper Kie verhuisd. Kie heeft nu een uitzendbureau en heeft Revo aan werk geholpen. Voorts wordt in de nieuwe documentaire onder andere getoond hoe bewoners kennis maken met de toekomst van Hoogvliet met een bezoek aan Het Scharnier. Terug naar Hoogvliet Uitzending: maandag 26 november en 3 december 2001, 22.50 uur NCRV, Nederland 1

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie