Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alcomobilisten in Kerkrade, Landgraaf en Wijlre

Datum nieuwsfeit: 26-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-11-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 14.00 u) Maandag, 26 november 2001

District Kerkrade

Kerkrade/Landgraaf/Wijlre; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de St. Pieterstraat in Kerkrade van een 60-jarige automobilist uit die plaats, bleek dat de Kerkradenaar onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,2 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De man kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.
De politie maakt ook tegen een 51-jarige automobilist uit Landgraaf proces-verbaal op terzake het onder invloed besturen van zijn auto. Bij controle afgelopen nacht in zijn woonplaats Landgraaf bleek dat de automobilist onder invloed achter het stuur zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had, eveneens ruim tweemaal zoveel dan wettelijk maximaal is toegestaan. De verdachte kreeg een rijverbod.
Bij controle zondagavond op de Elkenraderweg in Wijlre van een 62-jarige automobilist uit Voerendaal kreeg de politie aanwijzingen dat de man zijn auto onder invloed bestuurde. Omdat blaastesten niet lukten werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie stelt verder onderzoek in.

Kerkrade/Landgraaf; brandjes
Afgelopen zondagavond kregen politie en brandweer meldingen van branden in Kerkrade en in Landgraaf. Omstreeks 20.40 uur zondagavond bleek door nog onbekende oorzaak brand te zijn ontstaan in de kelder / bij de kelderboxen van een flatgebouw aan de Voorterstraat in Kerkrade. Die ging gepaard met enige rookontwikkeling waardoor bewoners van de flatwoningen op de onderste etages werden gevraagd deuren en ramen te sluiten. De brandweer heeft het vuurtje snel geblust en heeft de rook met grote ventilators vervolgens afgevoerd. Er is enkel sprake van enige rook/roetschade.
Omstreeks 18.15 uur zondagavond is ook brand (binnenbrand) ontstaan in een woning aan de Cluysenaerstraat in Landgraaf (bewoners waren niet thuis). De brandweer was zeer snel terplaatse en heeft de binnenbrand geblust. Er is sprake van enige brand/rook en roetschade aan de vloer en wand/gevel aan de binnenzijde van de woning. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak van de binnenbrand.

Vaals; greep in kassa
Afgelopen zondagmiddag omstreeks 16.30 uur vond een diefstal plaats in een winkel aan de Maastrichterlaan in Vaals. Enkele onbekende mannen hadden in de winkel een doosje sigaren gestolen en, vermoedelijk doordat een personeelslid werd afgeleid, een geldbedrag uit de kassa gegrist. Met de buit renden zij de winkel uit en gingen er vandoor. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Gulpen; rijbewijs ingevorderd
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht omstreeks middernacht kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Rijksweg in Gulpen. Bleek dat een automobilist de macht over het stuur was kwijtgeraakt en van de weg was geraakt waarbij een aantal boompjes en een reclamebord omver werden gereden. De auto werd zwaar beschadigd afgesleept. Bleek dat de automobilist, een 33-jarige man uit Margraten onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse wees uit dat hij ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,6 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Eygelshoven; autobrand
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht omstreeks 01.10 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand op de Spoorstraat in Eygelshoven. Bleek dat er een geparkeerde auto in brand stond. De brandweer heeft de autobrand geblust. De politie die een onderzoek instelde naar de oorzaak van de autobrand kreeg aanwijzingen van brandstichting. De auto is voor nader onderzoek afgesleept. Overigens heeft de politie vannacht in diens woning in Eygelshoven een 20-jarige man aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de autobrand. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie die een nader onderzoek instelt, onderzoekt of de verdachte iets met de autobrand te maken heeft.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie