Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Twee gewonden bij aanrijding met bus in Drenthse Nijensleek

Datum nieuwsfeit: 26-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van maandagmiddag
16:49 maandag 26 november 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Twee gewonden bij aanrijding met bus

NIJENSLEEK. Bij een aanrijding op de Hoofdweg in Nijensleek, raakten maandagmorgen twee vrouwen licht gewond. Eén van hen, een 52 jr. vrouw uit Nijensleek, stond met haar auto voorgesorteerd tegen de middenas van de weg om de oprit naar haar woning in te rijden. Achter haar stopte een 43 jr. plaatsgenote. Daarachter naderde een Arriva bus, bestuurd door een 48 jr. man uit Bant. Hij zag te laat dat de voor hem rijdende auto afremde voor de daarvoor stilstaande auto en botste er achterop. Door de klap van de aanrijding botste deze auto weer achter op de andere auto. De beide vrouwen werden met naar het zich liet aanzien lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De chauffeur van de bus en zijn 35 passagiers bleven ongedeerd. De passagiers werden met een andere bus afgehaald.


*
Veel gereedschap gestolen

ASSEN/ZUIDVELDE/RODEN. Tussen zondagmiddag en maandagmorgen is bij een viertal inbraken veel (elektrisch) gereedschap gestolen. In Assen werd ingebroken in een leegstaande woning aan de Oostermoer en in de wijkpost Peelo aan de Scharmbarg. Bij de woning werd een deur geforceerd. Bij de wijkpost een ruitje. Uit beide panden is elektrisch handgereedschap gestolen. In Zuidvelde werd ingebroken in een werkplaats bij een bedrijf aan de Asserstraat. Hier werden meerdere hand- en zwaardere elektrische gereedschappen gestolen, zoals een boormachine, slijpmachine, lasapparaat en kettingzaag. Een deur werd opengebroken. Uit een bedrijfsauto werd ook nog de radio gestolen. In Roden werd ingebroken in een werkplaats aan de 1e Energieweg. Een poort in het hekwerk rond de werkplaats werd geforceerd evenals een toegangsdeur van de werkplaats. Bij deze inbraak werden o.a. meerdere kisten met gereedschap, kettingzagen en een bosmaaier gestolen. Ook werd een kleine bestelauto meegenomen die in de werkplaats stond geparkeerd. Waarschijnlijk zijn met deze auto de gestolen spullen afgevoerd. De auto werd later teruggevonden aan de Brinkhofweide in Norg. Het is niet bekend of er enig verband is tussen deze inbraken.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie