Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Utrechtse partijen willen 'School en Veiligheid' aanpakken

Datum nieuwsfeit: 26-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

Utrechtse partijen spreken intentie uit over 'School en Veiligheid'

Verschillende partijen in de Utrechtse wijk Kanaleneiland hebben een intentieverklaring afgesloten op het gebied van "School en Veiligheid". Deze partijen hebben op 26 november met elkaar afgesproken, dat er binnen twee maanden een "Plan van Aanpak" gereed is. Dit plan is gericht op het verhogen van de veiligheid in de scholen en de directe omgeving. De volgende partijen zullen hiervoor worden benaderd: de scholen, de politie, bureau Halt, de wijkwelzijnsorganisatie, jeugdhulpverlening en de gemeente Utrecht. Deze laatste zal als trekker fungeren bij het opstellen van het "Plan van Aanpak School en Veiligheid". Dit plan zal bekrachtigd worden door de gezamenlijke ondertekening van een Convenant.

In 1997 was hierover al eerder een Convenant ondertekend. Dit Convenant beperkte zich tot politie en scholen. Het nieuwe beoogde Convenant 2002 zal met meerdere partijen in Kanaleneiland die betrokken zijn bij jeugd en veiligheid worden afgesloten. Met deze verbreding in de aanpak wordt verwacht, dat het Convenant meer resultaat zal opleveren, waarbij politie, gemeente, scholen en wijkwelzijnsorganisatie de nadruk leggen op samenwerking om de criminaliteit en overlast in Kanaleneiland terug te dringen

Op 28 januari 2002 zal een Convenant worden ondertekend.

Utrecht, 26 november 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie