Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Telfort lanceert GPRS e-mail en internet voor MKB

Datum nieuwsfeit: 26-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Telfort
Zoek soortgelijke berichten
Telfort

Telfort lanceert GPRS e-mail en internet voor midden en klein bedrijf

Amsterdam, 26 november - Tijdens de ICT-vakbeurs Mobile & Wireless introduceert Telfort de nieuwe GPRS-dienst voor het MKB "Telfort Live". Hiermee kunnen nu ook medewerkers van kleine en middelgrote bedrijven mobiel toegang krijgen tot het internet en e-mail. Vanaf maart was het voor de grootzakelijke markt al mogelijk om via Telfort Mobile Office GPRS toegang tot hun bedrijfsnetwerk te krijgen. Telfort zal tijdens de Mobile & Wireless, die van 26 t/m 28 november in de RAI wordt gehouden, deze en overige GPRS-toepassingen tonen.

Op de Mobile & Wireless in 2000 was Telfort de eerste aanbieder die GPRS demonstreerde. GPRS wint inmiddels snel aan belangstelling vanuit de zakelijke markt. Steeds meer bedrijven zien mogelijkheden om hiermee de efficiëntie in het bedrijf te vergroten. Telfort heeft het afgelopen half jaar zijn GPRS dienstenaanbod aanzienlijk uitgebreid. Op de Mobile & Wireless 2001 toont Telfort opnieuw zijn voorloperspositie op het gebied van mobiele datacommunicatie door verschillende GPRS-toepassingen, ook gezamenlijk met partners, te laten zien.

De GPRS-toepassingen:

Telfort Live
Met Telfort Live, de nieuwe GPRS-dienst voor het MKB, biedt Telfort mobiel toegang tot het internet en e-mail. Dankzij de GPRS-verbinding heeft de gebruiker de beschikking over een continue verbinding. De gebruiker betaalt niet per tijdseenheid, maar per hoeveelheid daadwerkelijk verzonden en ontvangen informatie. Deze hoeveelheden worden aangeboden in abonnementsvormen met bundels van 1, 5, 15 of 30 MB. Telfort Live heeft een instaptarief van 5 EURO per MB voor het 1 MB abonnement tot 2 EURO per MB voor het 30 MB abonnement. De bedragen zijn inclusief BTW en gelden zowel voor de MB?s binnen als buiten de bundel. Elk GPRS-toestel is geschikt voor Telfort Live, dit kan een GPRS-telefoon zijn, al dan niet in combinatie met een PDA, of een laptop met GPRS-insteekkaart. Telfort Live is vanaf 3 december via het dealerkanaal leverbaar en kan gecombineerd worden met het mobiel groepsabonnement Telfort Business Exchange.

BlackBerry
'BlackBerry from Telfort' is een complete GPRS oplossing, die de zakelijke gebruiker veilige mobiele toegang tot zijn corporate e-mail biedt, ongeacht waar de gebruiker zich bevindt. De BlackBerry is na een uitgebreide testperiode bij bedrijven als Clifford Chance, CMG Finance, IBM, IEX en InterimIC, vanaf nu ook verkrijgbaar via Telfort. Via de GPRS-verbinding ('always-on') staat de BlackBerry continue in beveiligde verbinding met het bedrijfsnetwerk. De BlackBerry-oplossing werkt op basis van push-technologie. Dit betekent dat e-mail die in de zakelijke mailbox van een gebruiker binnenkomt, onmiddellijk wordt doorgestuurd naar de BlackBerry.

O2 xda
De O2 xda, een geheel nieuw device zijn soort, wordt voor het eerst tijdens de Mobile & Wireless in Nederland getoond. Het is een geïntegreerd en compact GPRS apparaat met een groot, helder kleurenscherm. Het stelt gebruikers in staat om mobiel te bellen, te mailen, te internetten en toegang te krijgen tot Word?documenten. Een afzonderlijke PDA en mobiele telefoon zijn dus niet langer nodig. Bovendien bevat de O2 xda een MP3-speler, een complete organiser en functies voor online gaming, streaming video en audio. Dankzij de GPRS-technologie in het toestel kan de internetverbinding altijd open blijven staan. Dit betekent dat kritische informatie direct via het internet of e-mail beschikbaar is. De O2 xda is in het voorjaar van 2002 beschikbaar.

Over Telfort
Telfort helpt consumenten en zakelijke klanten bij het vinden van hun weg in de vele nieuwe mogelijkheden op het gebied van mobiele telefonie en mobiele datacommunicatie. Daarvoor maakt Telfort gebruik van nieuwe technologieën. Zo introduceerde Telfort in 2000 als eerste operator GPRS in Nederland. In de toekomst zal hier ook UMTS bijkomen. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door meer dan 1100 medewerkers, die elk voor zich verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van het aanbod aan klanten.

Telfort maakt deel uit van mmO2 plc. O2 heeft een notering aan de beurzen van Londen en New York. O2 wordt in Nederland vertegenwoordigd door Telfort, in Engeland door BT Cellnet, in Duitsland door VIAG Interkom, in Ierland door Digifone en op Isle of Man door Manx Telecom. Genie is de mobiele internetdivisie van mmO2.

27-11-01

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie