Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zesde internationale Metropolis Conferentie Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 26-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

www.minbzk.nl

MINBZK: uitnodiging voor de pers

Van 26 november tot en met 30 november aanstaande wordt in Rotterdam in De Doelen de zesde internationale Metropolis Conferentie georganiseerd. Deze conferentie is een internationaal platform van bestuurders, wetenschappers en vertegenwoordigers van non-gouvernementele organisaties op het gebied van migratie-, integratie en grotestedenbeleid.

Gedurende deze week zullen 700 deelnemers van 42 verschillende nationaliteiten discussiëren over zeker na de gebeurtenissen van 11 september actuele onderwerpen als de mondiale migratiestroom, het verschil in toelatingsbeleid, de effecten van migratie op het integratiebeleid en de invloed van etnische diversiteit op de sociale cohesie van een stad.

De conferentie wordt op dinsdag 27 november om 8.30 uur officieel geopend door minister Van Boxtel voor Grote Steden- en Integratiebeleid. Aansluitend wordt van 9.00 tot 10.30 uur onder voorzitterschap van Prof. dr. H.B. Entzinger, Hoogleraar Migratie- en Integratievraagstukken aan de

de Erasmus Universiteit, een paneldiscussie georganiseerd. Aan deze discussie nemen o.a. deel de Zuid-Afrikaanse minister van Binnenlandse Zaken, Dr. M.G.Buthelezi, de Noorse staatssecretaris Lokaal Beleid en Regionale Ontwikkeling, mevrouw K.Ormen Johnsen, de Turkse minister belast met de positie van Turken in het buitenland, Prof. Dr. Sukru Sina Gurel en de Nederlandse staatssecretaris van Justitie, mevrouw Kalsbeek.

Aansluitend op het minister panel zal de ministeriële delegatie samen met minister Van Boxtel en wethouder Meijer een bezoek brengen aan een aantal toonaangevende projecten in Rotterdam.

Voor meer informatie, zie www.international.metropolis.net

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie